Ara Mateix

Centenars de persones omplen la Seu per immortalitzar el '8'

Un fenomen que es produeix només dos pics a l'any

Aquest dimarts al dematí, quan faltaven pocs minuts per a les 9h, la Seu s'ha omplert de gent que volia immortalitzar el moment en què es produïa el fenomen del perfecte '8' reflectit a l'interior de la Catedral.

Es tracta del reflex que es produeix pels raigs de la sortida de sol, que travessen la rosassa situada damunt l'absis principal, la qual es projecta just davall la rosassa que es troba a l'entrada principal de la Catedral formant un '8'.

Aquest fenomen ocorre dos pics a l'any, la darrera va ser al mes de novembre, i és per això que està considerat un moment especial, per la qual cosa ha de ser immortalitzat.

La rosassa de damunt l'absis principal es troba a 30 m d'alçària, fou construïda el 1370 i tancada amb vitralls el 1599. Té un diàmetre de 13,3 m, per la qual cosa és gairebé tan ampla com la nau central i arriba fins a la volta. Amb 97,5 m², és la rosassa gòtica més grossa del món (juntament amb la de la catedral d'Estrasburg, que té un diàmetre de més de 15 metres). Els nervis principals del trepat dibuixen una estrella de David, mentre que les rosasses dels absis laterals tenen un trepat d'estil flamíger.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF