Publicitat
Publicitat

Mig miler de persones es concentren a Palma per reclamar "llibertat" per a Cuixart i Sànchez

La societat civil mallorquina ha protestat davant la Delegació del govern contra la "repressió" de l'Estat

Gairebé mig miler de persones s'han concentrat des de les set de l'horabaixa davant de la Delegació del govern de Palma per reclamar "llibertat" per als presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha emès un discurs durant la concentració, en què ha reiterat el suport de la societat balear davant la "deriva repressiva de l'estat espanyol".

En aquesta direcció, ha recordat que "l'únic delicte que han comès ha estat posar-se a favor del poble i sol·licitar una cosa tan elemental com és el dret a tots els pobles al seu alliberament, a la seva independència". A més, ha titllat el paper del govern espanyol de "cada vegada més repressor".

A la concentració, que s'ha convocat de manera "silenciosa, pacífica, responsable i altament democràtica", Mateu ha recordat que ningú "farà callar sota cap concepte la nostra veu". La societat civil balear ha reclamat posar fi a la limitació dels drets civils, que en aquests moments estan en "dubte".

El silenci ha tornat en acabar el discurs de Mateu: un minut de reivindicació silenciosa davant la Delegació del govern. Però també hi ha hagut temps per cridar un clam unànime i clar. Una sola paraula: "Llibertat!". "L'únic llenguatge que coneixem és el del pacifisme. I ser pacífic no vol dir deixar-se doblegar", ha expressat Mateu. "Venen temps difícils. De recessió. Cada acte contrari a la ciutadania ha de tenir la resposta de la ciutadania de les Illes", ha sentenciat.

La protesta, però, no ha acabat. Segons Mateu, "ens haurem de tornar a concentrar aquí o allà", de manera que s'esperen més mobilitzacions ciutadanes. D'altra banda, a Manacor també s'han concentrat desenes de persones per demostrar la seva solidaritat per les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF