PROPOSTA DEL PSIB
Balears 29/08/2013

Cèdula i pòlissa per permetre pisos turístics

La proposta del PSIB topa amb el posicionament fins ara mostrat pel Govern, que no és partidari de modificar la llei per regular aquesta activitat com a oferta turística

Q. T.
1 min
Un milió de turistes que arriben cada any a Balears s'allotgen en pisos o apartaments de lloguer, segons el Govern.

Palma.Els socialistes plantegen una modificació de la Llei general turística per incloure-hi com a oferta turística els apartaments i pisos que es lloguen a turistes, que ara no s'hi inclouen (només es permet l'oferta d'allotjament turístic a habitatges unifamiliars aïllats) i es poden considerar oferta turística il·legal. No bastaria només amb la inscripció al registre administratiu d'habitatges d'ús turístic (una mesura per facilitar la tributació fiscal), sinó que també caldria que acreditassin que estan en possessió de la cèdula d'habitabilitat i que l'habitatge té subscrita una assegurança específica per a aquest ús o, en qualsevol cas, una pòlissa de responsabilitat civil. La formació també pretén que els ajuntaments desenvolupin ordenances reguladores de la convivència, seguretat i higiene.

La proposta del PSIB, recollida en una proposició no de llei registrada al Parlament, topa amb el posicionament fins ara mostrat pel Govern, que no és partidari de modificar la llei turística per regular aquesta activitat com a oferta turística. Segons el Govern, els pisos poden continuar sent llogats com fins ara, per un dia o per un parell, sempre amb un contracte d'arrendament urbà, i el que no es pot fer és oferir serveis turístics o comercialitzar-los a través de plataformes turístiques perquè això és il·legal.

stats