Publicitat
Publicitat

Cau l'última barrera de Bauzá per impedir que el tribunal digui si és incompatible

La Sala Contenciosa Administrativa desestima la petició del president perquè no s'admetés la demanda de l'oposició contra la compatibilitat del càrrec de president amb la tinença d'una farmàcia

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha rebutjat aquest dimecres la petició del president del Govern, José Ramón Bauzá, perquè no s'admetés a tràmit la demanda del PSIB i MÉS per la incompatibilitat del càrrec de president amb la tinença d'una farmàcia. Així doncs, el tribunal ha fet caure l'última trava de l'Executiu i del president per intentar evitar que s'hagi de pronunciar sobre la incompatibilitat de Bauzá.

El Govern ja havia intentat un mecanisme semblant amb el mateix argument, assegurant que l'oposició no estava legitimada per posar en dubte la compatibilitat del càrrec del president. Ara Bauzá haurà de respondre la demanda exposant els seus arguments per defensar la compatibilitat del càrrec amb els seus negocis privats. Un pic fet això, continuarà el procediment i, al final, sortirà una sentència clara en què el TSJIB es pronunciarà sobre la compatibilitat o no del càrrec de president.

Dues de les magistrades del tribunal han fet un vot particular on es declaren en favor de la petició del president i en contra d'admetre la demanda de l'oposició. Fins ara just s'han estudiat aspectes formals del cas, arran de les traves del Govern en contra del procés, però un pic aclarides continua endavant i el president ja no podrà evitar la sentència final.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF