Publicitat
Publicitat

Catorze plans culturals per gaudir del cap de setmana

Us proposem teatre i música per passar el dissabte i el diumenge

Dramatúrgia

‘Winter’s Tale’, amb l’esperit de Shakespeare

Donnellan, guardonat enguany amb el Lleó d’Or de la Biennal de Venècia, fa dècades que escenifica Shakespeare amb la companyia Cheek by Jowl. El seu domini de la dramatúrgia shakesperiana li permet assumir riscos i jugar. Com ho fa en aquesta sorprenent versió de Conte d’hivern, en què entrecreua codis i estils. A Donnellan, artista omnívor, tot li val per intensificar la frescor d’aquesta obra optimista amb la qual Shakespeare es va espolsar el pes de tantes tragèdies. Winter’s tale suposa una gran fita en la programació del Principal, que el posa en el rumb dels principals teatres internacionals. Es representarà en anglès i amb subtítols amb català.

Teatre Principal (Riera, 2A. Palma). Dissabte 20 a les 20 h. A partir de 8 euros.

TEATRE

‘He vist balenes’

La Impaciència

Llum al final del túnel. La Impaciència és una companyia acostumada a afrontar els reptes més difícils. En aquesta ocasió, ha optat per portar sobre l’escenari una història original de Javier de Isusi, un autor de còmic basc, que amb l’obra He visto ballenas ha obtingut importants guardons de la historieta gràfica com la nominació a millor obra en el Festival Internacional del Còmic d’Angoulême 2015 (França) i la nominació a la millor obra espanyola al Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2015. He vist balenes és un viatge narratiu a través de tres personatges marcats pel conflicte basc, la lluita armada d’ETA i els prejudicis socials.

Teatre del Mar (c. de Llucmajor, 89. El Molinar. Palma). Dissabte 20 a les 21 h i diumenge 21 a les 19 h. 15 euros.

Teatre de Barra

Teatre de Barra

Ses Salines acull tres peces breus de teatre a tres bars del poble. A Laos es representarà La vida sigue igual, escrita per Pablo Valeara, dirigida per Eder Mol, i interpretada per Lina Mira i Toni de los Ángeles. Com és el cel? Com és la vida després de la mort? Fem les mateixes coses aquí que allà? I sobretot, com és l’adaptació a aquella nova vida? A Las Estrellas es podrà veure Los Angeles, escrita per Josep Mercadal, dirigida per Àlex Tejedor i interpretada per Josep Mercadal i Alex Tejedor. A quants quilòmetres estam dels somnis? Cap distància és llarga quan ens hi jugam la felicitat. En Punt serà l’escenari de Billy Wilder, escrita per Carme Planells, dirigida per Carles Molinet i intepretada per Pere Joan Zuazaga i Héctor Seoane. Acaben d’obrir el bar, el cambrer ho prepara tot per quan arribin els primers clients. Encara és prest, però n’entra un. Els seus tacons copegen el terra.

Ses Salines. Dissabte 20 a partir de les 21.05 h. 3,50 euros.

‘El retablo de las maravillas’

Miguel de Cervantes

El retablo de las maravillas, que va escriure Cervantes fa quatre segles, presenta una divertida sàtira sobre les hipocresies de l’Espanya de l’època. Els mandataris d’un poble, davant un retaule buit mostrat per uns còmics i aparentment màgic per no mostrar res als bruts de sang i bastards, simulen que veuen el que no veuen per demostrar que són “gent de bé”. La sàtira agafa dramatisme i s’accentua l’acidesa del discurs cervantí en un sorprenent i emotiu final.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 20 i diumenge 21 a les 21.30 h. 25 euros.

‘Res es mou?’

Désuète (França)

Plus rien ne bouge? és un himne a l’amor a través d’un solo de dansa i l’art de la manipulació de la tereseta. Presenten un duet commovedor i poètic sobre una relació i la força de la memòria, que fa presents els que ja no hi són. Un cos a cos amb l’objecte manipulat, animat, ballat, desarticulat. Un espectacle sobre l’amor, l’absència i la mort, ple d’humor i emoció.

Club Pollença (plaça Major, 10). Dissabte 20 a les 20 h.

‘Òpera opaca’

Plexus Polaire

Benvinguts al cabaret macabre de l’antiga diva d’opereta Madame Silva. Fantàstic i divertit, deliciosament fosc i terriblement estrident. Números perillosos i criatures monstruoses, crits i llàgrimes. Òpera opaca és un espectacle d’imatges, situacions i sensacions, que du l’espectador a reflexionar sobre les pors des d’una perspectiva lúdica tenyida d’humor. Viatges incessants entre la serietat i la rialla, allò negre i allò irònic en el límit, cercant la frontera amb cinisme per burlar-se de les convencions.

Sala Petita del teatre Principal. (Riera, 2A. Palma). Diumenge 21 a les 19.30 h. 6 euros.

MÚSICA

‘Dos mundos bajo un mismo sol’

Hyde XXI

Pseudomusical basat en les músiques i lletres de Hyde XXI, grup de música independent d’stempunk, relata la història d’un ésser vingut d’un altre planeta amb l’objectiu d’investigar la terra i treure conclusions sobre la raça humana. Atret pels senyals terrícoles enviats massivament per contactar amb vida alienígena i descobrir nous planetes habitables, decideix aventurar-se.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3. Palma). Dissabte 20 a les 20.30 h. 10 euros.

Lemon Emigrants

Eivissa

Amb una formació de baix, bateria, guitarra, saxo i trompeta, Lemon Emigrants es va formar el 2012 amb la voluntat de reunir elements del funk, el rock, el soul, el jazz o el hip-hop. Durant aquest temps, s’han consolidat com un dels directes més potents de les bandes locals que es poden trobar a Eivissa, amb un estil propi trencador, fresc i original.

Jazzbah (Pla de Sant Joan, 3. Ciutadella). Dissabte 20 a les 23.30 h.

Clara Gorrías Quartet

Talent IB

És una de les formacions que actualment representen el jazz a Mallorca. Està format per Pere Arguimbau a la guitarra, Lluís Gener al contrabaix, Guillem Pons a la bateria i una Clara Gorrias a la veu. Aquesta temporada han presentat un nou format de cançons rock arranjades en un estil uniforme pel mestre Pere, i també algunes composicions d’autores com Melody Gardot, Katie Melua i Stacey Kent, en què la menorquina pot fluir còmodament en un jazz més personal.

Casal de Cultura Can Gelabert (carrer de la Portella, s/n. Binissalem). Dissabte 20 a les 21 h.

Banda Municipal de Calvià

Concert de Primavera

La Banda ofereix aquest concert, com cada any, amb un repertori variat. Interpretarà el Concertino per a fagot i banda de Julius Fucik, amb el solista Jordi Albertí. L’actuació serà dirigida per Josep Oliver.

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17). Dissabte 20 a les 20 h. Gratuït.

Las Bistecs

Aniversari Llei LGBTI

Primer Festival de música electrònica i electrodisgusting per celebrar el primer aniversari de la Llei LGTBI de les Illes Balears! L’escenari estarà ple d’artistes i DJ. A part de Las Bistecs, hi actuaran InDirectes, Rosana Nun i Alona Vinç (videoprojeccions).

Plaça de la Vila (Alaró). Dissabte 20 a les 17 h.

Mecano

‘Hija de la luna’

Han passat 25 anys d’ençà que Mecano va presentar la seva darrera gira, Aidalai Tour i, dues generacions després, la seva música continua molt present. Per celebrar aquest 25è aniversari, neix Hija de la luna, un projecte homenatge al grup més important del pol espanyol.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dia 20 a les 21 h. 20 euros.

Trio del vent

Mes de música

La veu i l’oboè sorgeixen de l’aire com a element iniciador, l’arpa pareix que és moguda pel vent. Maria Rosselló, M. Assumpció Janer i Joan Rodríguez s’uneixen per fer arribar a través de l’aire els sons i les idees de músics d’estils i èpoques diferents.

Església d’Algaida. Diumenge 21 a les 19 h.

ALTRES ACTIVITATS

Brunch&CO tropical

5a edició

Arriba la primavera i el festival Brunch&Co s’ha constituït com un dels esdeveniments esperats que dona la benvinguda a la temporada cultural de l’illa de Menorca. Brunch&CO és un festival dedicat a donar visibilitat als petits creadors de l’illa amb un mercat festiu on tenen cabuda des de la fotografia fins a la moda passant per la il·lustració, la joieria i tot tipus d’artesania. Hi actuaran The Swing Crusaders, el DJ Guillermo Solà, Mujeres a los platos, entre d’altres.

Parc del Freginal (Maó). Dissabte 20 a partir de les 10 h.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF