Societat
Balears 20/08/2013

El batle de Montuïri (PP) entra en combat i respon a Mateu Xurí amb una altra glosa

L'acusa de "partidista" i de "viure del català"; així es defensa dels atacs que Xurí llançà al conservador després que participàs en un acte a favor de la llengua

M. Pinya / M. Bonnín
1 min

PalmaEl batle de Montuïri, Jaume Bauçà Mayol, ha entrat a les totes en la polèmica suscitada per la seva participació, divendres passat, en una trobada literària a favor de la llengua catalana. Després que el glosador Mateu Xurí l'acusàs d'anar a l'acte organitzat per l'OCB "per fer creure que ell també és defensor de la llengua catalana" (per mitjà d'una glosa publicada en l'edició d'aquest diari de dilluns, tant a la web com a la versió impresa), el batle de Montuïri li ha respost precisament amb una altra glosa, que ha publicat al seu bloc.

Bauçà acusa el glosador d'haver viscut sempre de la llengua catalana (i deixa caure que encara li hauria retut "s'hi sabes s'alemanya"). A més a més d'acusar-lo de "partidista", el batle de Montuïri intenta fer befa del glosador dient que "ell és tot un erudit, de llengua sembla ministre". Finalment, el montuïrer diu que la llengua "es tant meva com seva, sembla li hagi robat" (sic) i assegura que allò que a ell li han ensenyat "és honrar el que as mamat" (sic).

La glosa del batle, que està escrita en salat, és plena de faltes d'ortografia, entre les quals destaca la falta d'accentuació dels mots és, com també la de la lletra 'h' en el mot has.

stats