Societat
Balears 14/08/2013

Un jove denuncia discriminació per parlar català a una comissaria de la Policia Nacional

Dídac Martorell ha interposat una demanda a un Jutjat d'Instrucció de Palma

A. Zurimendi
1 min

PalmaEl jove Dídac Martorell ha presentat una denúncia, davant el Jutjat d'Instrucció numero 8 de palma, en la qual denuncia haver estat "discriminant lingüísticament" a la comissaria de la Policia Nacional de la Platja de Palma, al carrer Marbella, 37.

Concretament, el jove explica que els agents policials es negaren atendre'l, el passat 21 de juliol, pel fet de parlar en català. Martorell, de fet, s'adreçà a la comissaria per a registrar una denúncia pel robatori del telèfon mòbil que acabava de patir. Segons el jove, els agents l'instaren a parlar en castellà si volia que la seva denúncia fos registrada. Martorell hauria demanat insistentment ser atès en llengua pròpia, tot recordant als agents que "l'atenció en català és un dret reconegut en l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears".

Però segons Martorell, els agents just l'indicaren que s'esperàs al canvi de torn, ja que més tard havia d'arribar un agent "mallorquí".

El jove acudí a l'oficina de Drets lingüístics de l'OCB, entitat que considera aquests fets com a "molt greus". El coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, assegura que "la llengua catalana és la pròpia de les Balears, a més a més de ser llengua oficial i segons la legislació vigent, ningú no podrà ser discriminat per causa de l'idioma".

stats