Publicitat
Publicitat

Castro diu que té “tant d’interès com el que més” d’acabar el cas Nóos

“Tinc tant d’interès com el que més d’acabar la instrucció”, afirmà ahir el jutge instructor del cas Nóos, José Castro , abans d’iniciar la presa de declaració de testimonis relacionats amb la contractació a València de l’institut que dirigien Iñaki Urdangarin i Diego Torres. El jutge assegurà que per poder culminar la investigació “cal respectar les pautes i les pauses”. Respecte d’un possible processament de la infanta Cristina, el jutge contestà, a preguntes dels periodistes, que no podia avançar res.

Per la seva banda, el fiscal Pedro Horrach es mostrà convençut que la instrucció de la causa “es tancarà” després de Setmana Santa, o almenys això és el que ell espera, matisà. El fiscal afegí que ell no sap si la infanta Cristina continuarà imputada en la resolució del jutge que suposarà l’inici de la fase perquè es dugui a terme el judici oral.

A hores d’ara, la sorpresa seria que Castro no mantingués la imputació a la infanta Cristina perquè tot apunta que serà així. Ara bé, fins que no es conegui aquesta resolució, es mantindrà la incògnita.

Cal recordar que el ministeri públic, tot i que no considera la infanta responsable de cap delicte, sí que entén que es va beneficiar dels fons d’Aizoon, sense conèixer-ne la procedència il·lícita, i per això plantejarà que ha de pagar quasi 700.000 euros com a responsable a títol lucratiu.

Castro confirmà ahir que l’expresident de la Generalitat valenciana Francesc Camps prestarà declaració el proper dia 15 d’abril per contestar les repreguntes de les parts davant un secretari judicial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF