CAS PALMA ARENA

El Partit Popular, responsable civil pel cas Over

El jutge dona deu dies als representants de la formació política per a que presentin l'escrit de defensa

El jutge José Castro informa a les parts que el  Partit Popular de Balears s'ha de personar com a responsable civil en el cas Over, peça 27 de la macrocausa del Palma Arena, que investiga presumptes irregularitats en el marc de la campanya electoral autonòmica del 2003 i el 2007.

Igualment, dona deu dies als representants de la formació política per a que presentin el corresponent escrit de defensa. De no fer-ho, assegura que "s'entendrà que s'hi oposen i el procediment continuarà el seu curs" -continua l'escrit. Cal recordar que el jutge instructor va retardar l'obertura de judici per incloure entre els acusats el PP per un presumpte frau de 18.000 euros públics.

Anticorrupció plantejà a l'abril que  el PP balear era "responsable directe" del finançament irregular de la formació . Per aquest motiu, va demanar que el partit havia de respondre de manera directa i solidària al pagament de la quantitat malversada en cas que consideràs provada l'existència dels delictes que atribueix l'expresident del Govern balear,  Jaume Matas  i l'exconseller d'Interior  José María Rodríguez .

Castro, igualment, ha acordat avui incorporar declaracions de l'expresident del Govern  Jaume Matas recollides en la mateixa causa, en aquesta ocasió, en relació a un possible fraccionament irregular de contractes i a un probable pagament de comissions en la construcció del velòdrom que batejà el cas.

Al costat de l'expresident autonòmic del PP, Castro proposa que siguin jutjats pels presumptes delictes de frau a l'administració en concurs amb falsedat de documents mercantils l'exdirector general d'Esports José Luis 'Pepote' Ballester, l'exgerent del consorci per a la construcció del Palma Arena,  Jorge Moisés, i l'exsecretària general tècnica de la Conselleria de Relacions Institucionals del Govern,  Jane King.

El jutge, així mateix, decreta l'extinció de la responsabilitat per defunció respecte de l'empresari Miguel Romero, referida al suposat frau en la campanya de comunicació del Mundial de ciclisme de 2007. Igualment, decreta el sobreseïment de les actuacions respecte de l'excap de gabinet de Matas, Dolça Linares.

El cas Palma Arena: present i futur.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF