Castro arxiva les peces sobre factures i el videomarcador del Palma Arena

Ni la Fiscalia ni l'Advocacia de la Comunitat veuen indicis suficients que provin que es van desviar fons públics amb aquelles facturacions

El jutge José Castro ha ordenat l'arxiu de les peces 18 i 20 del cas Palma Arena referides a l'adquisició del videomarcador del velòdrom i a les factures carregades per diversos proveïdors durant la construcció de la infraestructura esportiva, respectivament. 

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma ha emès diverses interlocutòries en què disposa el sobreseïment provisional d'aquests procediments perquè ni la Fiscalia ni l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, acusació particular de la causa, aprecien indicis suficients per asseure algú a la banqueta dels acusats. 

Tot sobre el cas Palma Arena

impedeix a l'instructor l'obertura de judici oral. La peça 20 era la resultant de l'acumulació, al novembre de 2016, de les anteriors 20,21, 22 i 23, referides totes les factures emeses per proveïdors durant la construcció del velòdrom. 

La investigació es va centrar en facturacions del grup publicitari Nimbus contra l'ens públic Illesport, el Consorci per la Construcció del Velòdrom i el Govern Balear, i en altres factures emeses per aquella mateixa empresa i diverses societats del seu grup contra el despatx d'arquitectes GR1, encarregat de l'assistència tècnica per la construcció del velòdrom. 

A la seva interlocutòria, Castro assenyala que la Fiscalia va argumentar al demanr l'arxiu que en la investigació no havien recollit proves suficients de que a través de totes aquelles facturacions es desviassin fons públics ni que s'abonassin serveis no prestats. 

L'Advocacia de la Comunitat es va pronunciar en la mateixa línia i va plantejar també que part dels fets investigats en aquesta peça estan recollits en altres processos en què si es formulen acusacions. 

Respecte a la peça 18, relativa al videomarcador, el jutge instructor recull al seu escrit que les connexions familiars i d'amistat entre alguns dels responsables de la construcció del Palma Arena i l'empresa que va proveir l'equip no són suficients com a indicis penals, segons els arguments de la Fiscalia i de l'acusació popular. De la mateixa manera, no s'han trobat proves de que el marcador electrònic adquirit amb fons públics tingués un cost superior al de mercat

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF