CAS SON ESPASES

Castro suspèn la declaració de Villar Mir prevista per a dilluns perquè no hi pot assistir el seu advocat

L'exministre i principal accionista de la constructora OHL havia de respondre, a petició pròpia, sobre la suposada adjudicació fraudulenta de les obres de construcció de l'hospital de referència de les Balears

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha suspès la compareixença de  Juan Miguel Villar Mir, principal accionista de la constructora OHL, prevista per al proper dia 9 de gener sobre el cas Son Espases perquè no hi pot assistir el seu advocat. 

En aquesta causa s'investiga la suposada adjudicació fraudulenta de les obres de construcció de l'hospital de referència de les Balears i el pagament de comissions. L'adjudicació no es va atorgar, ja que el centre hospitalari va ser construït per una Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Dragados , FCC i Llabrés Feliu. S egons va denunciar el fiscal anticorrupció Pedro Horrach , es va preparar de manera presumptament fraudulenta a favor del grup, aleshores presidit per l'empresari madrileny. Durant la seva declaració anterior davant Castro, Villar Mir va negar haver pagat comissions ni "arreglat" el concurs i va assegurar que, si hi va haver irregularitats, varen ser contra la seva empresa.

El constructor va justificar en la compareixença davant la comissió d'investigació de Son Espases el 2015 que, si la seva oferta havia de guanyar el concurs, era perquè tècnicament era millor, no perquè tingués el suport de Jaume Matas, llavors president de les Illes Balears, inicialment.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF