El Casal Comunitari Litoral, al barri del Molinar, comença a funcionar

Les antigues dependències del Servei d'Atenció i Promoció Sociolaboral (SAPS) seran a partir d'ara un punt d'intervenció socioeducativa per a infants i joves de la barriada

El batle de Palma, Antoni Noguera, i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, han visitat aquest dilluns les instal·lacions del nou Casal Comunitari Litoral, on s'havien ubicat les dependències del Servei d'Atenció d’Atenció i Promoció Sociolaboral (SAPS), al barri del Molinar.

A partir d'ara aquest espai serà un equipament comunitari de la barriada on es realitzaran, principalment, intervencions socioeducatives amb l'objectiu, ha explicat Noguera, de “dinamitzar els infants i joves de la barriada”. Així mateix, hi haurà un punt d'orientació laboral i de millora de la recerca de feina i un punt d'atenció a la dona. A més, hi haurà una sala d'informàtica, una sala multifuncional que serà un punt de lectura i una aula de psicomotricitat.

L'equipament serà gestionat per l'entitat Espiral, que fa més de deu anys que es dedica a l'atenció d'infants i joves i que actualment atén uns 800 infants del litoral de Palma. Marga Gayà, la seva presidenta, ha destacat que, tot i que l'equipament es dirigeix sobretot a infància i joventut, “no podem oblidar la família. “Atendrem tot el nucli familiar, ja que l'ocupació dels adults és una part important per millorar la qualitat de vida dels infants i joves”, hi ha afegit.

Gayà també ha explicat que està previst que d'aquí a un mes entri en funcionament un servei de ludoteca, que obrirà inicialment de 15 a 18 h, i que la resta de projectes s'aniran posant en marxa i adaptant-se “a les necessitats de les famílies”.

Finalment, Noguera ha avançat que a la segona planta de l'edifici està previst que s'ubiquin, en un futur, oficines de Palma Activa amb l'objectiu de fomentar l'ocupació.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF