Publicitat
Publicitat

DROGODEPENDÈNCIES

La llista d'espera per a Casa Oberta, de Projecte Home, augmenta un 30%

L'IMAS concertarà sis places més a partir del gener

El programa d'ajuda terapèutica per a drogodependents Casa Oberta, de Projecte Home, ha registrat un augment del 30% en la llista d'espera.

La presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, i el director general de Projecte Home, Jesús Mullor, s'han reunit aquest dimarts per parlar de la possible ampliació de la concertació de places del servei Casa Oberta. Com a resultat de la reunió, l'IMAS s'ha compromès a augmentar de 24 a 30 les places concertades.

Tant a Projecte Home com al Centre d'Atenció a la Drogodependència (CAD) han detectat un increment en la llista d'espera per a Casa Oberta. En aquest programa, les persones en tractament conviuen les 24 hores de dilluns a diumenge. El tractament té una durada de 12 mesos i una fase de suport a la inserció social i laboral amb l'objectiu final d'aconseguir un estil de vida allunyat del món de les drogues, segons informa Projecte Home.

Puigserver ha explicat que "es comptabilitzaran les noves places a la renovació del contracte amb Projecte Home, que finalitza el gener de l'any que ve". La consellera insular de Benestar i Drets Socials també ha assegurat que l'objectiu de l'IMAS és poder incloure aquestes noves places dins el pressupost del 2017.

A la reunió també hi ha assistit la vicepresidenta de l'IMAS, Caterina Mas.