Cas Nóos
Balears 10/06/2013

La mà dreta d'Urdangarin el deixa sol

Mario Sorribas, exapoderat d'Aizoon, admet que el duc dirigia a mitges amb Diego Torres les fundacions successores de Nóos

enric borràs
2 min

PalmaL'exapoderat d'Aizoon -l'empresa propietat dels ducs de Palma-, Mario Sorribas, ha deixat encara més sol Iñaki Urdangarin. Segons fonts judicials, l'antic amic d'Urdangarin ha declarat aquest matí a Palma que el gendre del rei d'Espanya no només no va deixar l'Institut Nóos el març de 2006, tal com assegura, sinó que també va dirigir a mitges amb Diego Torres les fundacions successores de Nóos: Areté i la Fundación Deporte, Cultura e Integración Social.

D'altra banda, l'empresari Álex Sánchez Mollinger ha declarat que ell i el duc de Palma cobraven 10.000 euros cada vegada que es reunien amb un possible patrocinador del València Club de Futbol. A Mollinger se l'investiga en relació a una feina per a Agval per la qual Urdangarin hauria pogut cobrar 140.000 euros a través d'un testaferro per via d'un compte en un banc a Suïssa.

Per part seva, el jutge José Castro ha notificat una interlocutòria en què confirma l'exclusió de la causa d'un correu electrònic aportat per Torres amb comentaris sexuals entre Urdangarin i un amic. La interlocutòria també torna a rebutjar l'arxivament del cas per a la dona de Torres, Ana María Tejeiro, perquè no hi ha cap dada nova que li faci "mudar el criteri".

A més, el jutge admet que seria "desitjable" no dividir la causa, enviant-ne una part al Tribunal Superior de Justícia de València, però recorda que és l'òrgan competent per, "si arribàs el cas", encausar Francisco Camps i Rita Barberá, i que està obligat a oferir-los assumir la competència respecte de la branca valenciana del cas Nóos. Amb tot, el jutge continuarà investigant amb diligències "que no tendeixin directament" a la imputació dels dos diputats. I avisa que, si el TSJV refusa la causa, Castro continuarà endavant amb tot allò que no afecti directament Camps i Barberá, per als qui no té competència.

stats