Cas Nóos

Castro rebutja arxivar la imputació de la dona de Diego Torres

El jutge considera que no han aparegut nous elements per canviar el criteri

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha desestimat arxivar la imputació d'Ana Maria Tejeiro, dona de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, perquè al·lega que no han aparegut en el cas Nóos elements que "forcin anticipadament" a canviar de criteri respecte de la situació processal de l'encausada. Així ho ha acordat mitjançant una interlocutòria dictada aquest dilluns, després que la defensa de Tejeiro sol·licitàs el sobreseïment en asseverar que no va intervenir ni de manera directa ni indirecta en la gestió, direcció o administració de les entitats vinculades a Nóos.

Mitjançant la seva petició, el lletrat de Tejeiro assegurava que "cap retret no es pot formular" en relació a les presumptes irregularitats comeses per Nóos, ja que la seva patrocinada no participava en l'entitat a través de cap càrrec, per la qual cosa "és evident que no intervenia en l'assemblea general ni en la junta directiva", de la mateixa manera que "tampoc no formava part del comitè de direcció".

Segons incidia, Tejeiro no formava part de cap entorn social "amb capacitat d'influència en res", una argumentació que per contra "serveix" per a la infanta Cristina, qui "contràriament" sí que tenia aquesta capacitat, defensa el lletrat.

Per part seva, el sindicat Manos Limpias, personat com a acusació popular, es va oposar a la petició de Tejeiro al·legant que no s'ha produït cap canvi de circumstàncies que justifiquin la seva exclusió de la causa i, per tant, que avalàs la revocació de la interlocutòria per la qual en el seu moment el jutge José Castro va acordar encausar-la.