Carmen Santos és la nova gerent de l’Àrea de Salut de les Pitiüses

La fins avui directora d’Atenció Primària substituirà Josep Balanzat davant la sorpresa de tots els treballadors

Carmen Santos és la nova gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. És una decisió presa amb molt de secretisme entre el director general de l’IB-Salut, Juli Fuster; el gerent dimitit a principi de setmana, Pep Balanzat, i el director d’Assistència Sanitària de l’IB-Salut, Nacho Garcia Pineda, en una reunió que va tenir lloc aquest dimarts a la tercera planta de l’antic edifici de l’hospital Can Misses. Aquest matí a aquella mateixa planta pràcticament ningú no en sabia res. De fet tots els treballadors se n’han assabentat a través de la publicació del nom a la portada d’un mitjà digital.

Josep Balanzat va presentar la dimissió dilluns mitjançant una carta interna en la qual parlava de motius “estrictament relacionats amb l’àmbit personal”. La realitat és que la decisió de l’exgerent s’havia pres feia mesos i l’havia anunciada a Fuster a principi de mes. Balanzat es va oferir a ocupar el càrrec fins que se'n trobàs un substitut, cosa que va passar ahir i que s’anunciarà al llarg del dia.

Balanzat no es jubila i continuarà ocupant el càrrec a l’Àrea d’Hematologia de l’hospital de Can Misses, malgrat que ja ha complit edat i anys cotitzats per poder fer-ho. Durant el seu mandat de dos anys de durada ha hagut de resoldre situacions “complicades”, com “la posada en marxa d’un nou hospital”, tal com han apuntat alguns sindicats que es refereixen a ell com un gerent “ dialogant”. “Sempre tenia la porta del despatx oberta”, assegura el portaveu del Simebal a Eivissa, Carlos Rodríguez. Els sindicats no amaguen que Balanzat pecava de manca d’experiència a l’àmbit de la gestió i que no va saber superar les barreres que de vegades imposaven des de Mallorca.

Carmen Santos, per part seva, és metgessa de família i va assumir el càrrec de directora d’Atenció Primària l’any 2010. És nascuda a Alacant i resident des de 1996 a Eivissa, on va venir com a metgessa resident.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF