Carles Capdevila: "No hi ha cap alumne que es mereixi un mestre desanimat"

El director fundador del diari ARA ha participat en la desena edició del Fòrum de l'Ocupació de la UIB amb una xerrada en què ha desgranat els punts clau per educar amb alegria

Emprenedors contra emprenyadors. Il·lusionats contra pessimistes. L'esperança contra la negror. El director fundador del diari ARA, Carles Capdevila, ha remarcat en una conferència a la Universitat de les Illes Balears (UIB) davant de centenars de persones aquest dimecres la importància del saber fer: " Hem d'aprendre amb alegria per arreglar el món amb les mans".

En el marc del 10è Fòrum de l'Ocupació de la UIB, Capdevila ha encoratjat els assistents de la xerrada a fer feina i viure amb motivació. Com els artesans, que treballen amb cura, coneixent la seva professió: " L'artesà dorm bé perquè ha fet les coses ben fetes". En aquest sentit, en la seva xerrada, titulada 'Aprendre amb alegria per arreglar el món', Capdevila ha insistit en la importància dels docents.

De fet, la relació de Capdevila amb els docents sempre ha estat molt forta. De respecte, d'empatia i, alhora, d'exigència. I remarca que és molt important anar a fer feina amb motivació i que, en concret, la feina de docent no és una a la qual es pugui anar desmotivat: "No hi ha cap alumne que es mereixi un mestre desanimat". En aquesta direcció, el director fundador de l'ARA ha volgut recordar que " l'educació no és el problema, sinó la solució", i que cal canviar les maneres d'aprenentatge. De fet, Capdevila s'ha mostrat insistent en la importància de canviar-ho tot: "Si volem canviar el món, haurem de canviar també nosaltres. És l'única oportunitat de millorar".

"Motius per desanimar-nos, n'hi ha molts. Hem perdut el crèdit perquè hem fet les coses malament", ha criticat Capdevila. Això no obstant, això no és excua per no fer les coses ben fetes. I, en aquest sentit, Capdevila ha volgut recordar que hi ha "noves eines" en aquest món per fer que canviï. En concret, però, s'ha referit a una en especial: l'humor. "Ho cura tot. Els emprenyadors no són feliços. Volen que les coses no surtin als altres", ha explicat, i ha afegit que el sentit de l'humor " és una teràpia".

De fet, Capdevila ha remarcat la importància del relat que es construeix cada persona, ja que " marca l'actitud" de cada un. Per això destaca l'humor, l'alegria, la il·lusió, l'esperança. I, també, recorda la importància de tenir sempre record dels emprenyadors. "Si fas les coses ben fetes, sempre hi haurà un emprenyador al darrere que desitjarà el contrari", ha sentenciat.

Presentació del llibre

El director fundador del diari ARA, Carles Capdevila, presenta també a Palma aquest dimecres el llibre ' Educar millor', una obra que aquest cap de setmana passat poguéreu aconseguir amb l'ARA Balears per 12 euros. Al teatre sindical de CCOO, al carrer Francesc de Borja Moll de Palma, el periodista presenta aquesta obra, que componen onze converses per acompanyar famílies i mestres en el món de l'educació.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF