Balears 07/08/2013

Cardona també demana, com Munar, la polsera de localització

L'advocat insisteix que el risc de fuga és nul i que els suposats contactes amb la Xina i els Estats Units ja hi devien ser durant la instrucció

A. A.
1 min
Cardona també demana, com Munar, la polsera de localització

Palma.La defensa de l'exconseller Josep Juan Cardona demana, en el recurs de súplica contra la resolució de l'Audiència que l'ha duit a la presó, que es considerin mesures alternatives a la privació de llibertat per assegurar que Cardona es mantindrà a disposició de la justícia, entre les quals la col·locació d'una polsera telemàtica de localització.

Igual que ja plantejà l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar, també en presó preventiva, Cardona, condemnat a 16 anys, es mostra disposat a dur una polsera de localització per tal de poder deixar la penitenciaria. Per tant, la decisió que prengui l'Audiència sobre la petició de Munar -simplement perquè és la primera que s'ha presentat- serà determinant per saber si tenen possibilitats de prosperar propostes alternatives a la presó preventiva, com les polseres telemàtiques.

Per la defensa de Cardona, que exerceix Miquel Arbona, la polsera no és l'única opció a la presó. En aquest sentit, l'advocat explica que, tot i que sigui cert que Cardona té en aquests moments els béns embargats, la llei preveu que una fiança personal pugui ser constituïda per un tercer. Per això, també exposa la possibilitat que es fixi una fiança econòmica que permeti a Cardona sortir en lliberat. Hi ha, a més a més, una tercera opció que l'exconseller assumiria: la de personar-se amb la freqüència que es consideri oportuna davant les autoritats, fins i tot cada dia.

L'advocat insisteix que el risc de fuga és nul i que els suposats contactes amb la Xina i els Estats Units, que segons la sentència tindria Cardona, ja hi devien ser durant la instrucció, fa cinc anys, i ningú no demanà cap mesura cautelar.

stats