Balears 03/08/2013

Cardona, "afectat però tranquil", s'adapta a la nova situació

L'advocat Miquel Arbona explicà ahir que el recurs se centrarà a demostrar el nul risc de fuga existent

A. A.
1 min

Palma.La defensa de l'exconseller d'Agricultura, Comerç i Indústria Josep Juan Cardona acaba de perfilar el recurs de súplica que presentarà dilluns en contra de la decisió del Tribunal de la Secció Primera que va suposar l'ingrés a la presó de l'expresident del PP d'Eivissa.

L'advocat Miquel Arbona explicà ahir que el recurs se centrarà a demostrar el nul risc de fuga existent, principal motiu del tribunal per decretar la presó per a Cordona, tot i que la sentència dictada en contra seva encara no és ferma.

Mentrestant, Cardona és des de dimarts al centre penitenciari eivissenc, intentant adaptar-se a la nova situació que viu. Segons el lletrat, "està afectat, evidentment, però tranquil".

El misser manté que la vida de Cardona "ha estat sempre a Eivissa" i que ni tan sols ha viatjat fora si no és per motius professionals. A tot això se suma la seva vida personal, que se centra també a Eivissa, amb una mare de 79 anys que depèn d'ell. Arbona presentarà igualment documentació per avalar el nul risc de fugida i destacà ahir que Cardona sempre ha complit amb les seves obligacions judicials, a més de tornar a recordar que l'exconseller té el passaport caducat des de 2008.

L'Audiència té pendent també de resoldre el recurs que ha plantejat la defensa de Maria Antònia Munar contra el seu ingrés a la presó.

Cardona presentarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem en contra de la sentència que li imposa 16 anys de presó. La seva defensa té termini fins al mes de setembre per poder preparar-lo.

stats