Publicitat
Publicitat

Cañete: "En aquestes eleccions cal treballar perquè no es repeteixi el passat"

El candidat del PP a les europees i ministre d'Agricultura es delata preocupat per l'abstenció

El cap de llista del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, ha convidat aquest dissabte a participar en els propers comicis europeus perquè "en aquestes eleccions cal treballar perquè no es repeteixi el passat". Cañete, que ha clausurat avui la convenció regional del PP de Balears a Bunyola, ha insistit a recordar la "nefasta gestió" socialista, quan el país estava "romput", ja que, ha dit, les eleccions europees són una espècie de "enquesta" dels pròxims comicis municipals i autonòmics.

"Amb Rajoy hem tornat a pintar a Europa, però ha costat molt perquè s'han hagut de prendre mesures impopulars. Però aquest és un poble que creix en la dificultat" , ha assenyalat el candidat popular i ministre d'Agricultura i Medi Ambient. Ha animat a avançar en la construcció d'Europa "pensant en el ciutadà, en el progrés econòmic, en què les despeses socials només es poden finançar si hi ha un potentíssim desenvolupament econòmic".

En l'acte, en què han intervingut també el president del PP de Balears i del Govern balear, José Ramón Bauzá, i la candidata de les illes en les comicis europeus i eurodiputada Rosa Estaràs, el ministre d'Agricultura ha precisat que part de la fórmula per créixer econòmicament i generar ocupació és que "tots paguem menys però que paguin molts més". Ha recordat que tot i que Europa representa el 10% de la població mundial té el 50% de la despesa social, fet que s'aconsegueix gràcies al desenvolupament econòmic.

Espanya ha fet un "enorme esforç de recuperació de desenvolupament econòmic i social per tornar a tenir pes a la Unió Europea", ha subratllat Cañete, que ha dit que ara el PSOE vol tornar a enganyar els ciutadans. "Espanya era el major problema de la Unió Europea, al caire del rescat, no pintàvem res", ha afirmat Arias Cañete, que ha recordat els" 3.700.000 aturats més i l'increment de l'atur del 191% des de 2006" de l'anterior Govern del PSOE.

Cañete ha destacat la lluita a Europa del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per aconseguir 47.000 milions d'euros per a l'agricultura espanyola en els pròxims set anys. En termes regionals, ha lloat la perseverança del president del govern balear, que va aconseguir que Balears aconsegueixi 74 milions d'euros del Ministeri d'Agricultura, l'única esmena d'increment de despesa que ha realitzat el seu departament.

Bauzá per la seva banda ha demanat avançar amb les peticions insulars de les Balears "perquè a Europa hi ha molt en joc" i ha indicat que el PP és l'única alternativa per donar veu a les illes en la Regió, a través de Rosa Estaràs, que representa l'arxipèlag balear i es troba en el lloc set de la llista popular.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF