Publicitat
Publicitat

Camps, disposada a seure amb l’STEI per la sentència dels interins

La consellera d’Educació es mostrà ahir “disposada a seure” amb qui faci falta -en aquest cas, l’STEI- per parlar de les conseqüències que pot tenir la primera sentència ferma que reconeix a les Illes Balears el cobrament de tots els sexennis als docents interins, ben igual que els funcionaris de carrera. La sentència suposa un punt d’inflexió per a les altres 40 demandes presentades per l’STEI, que a més calcula que hi pot haver fins a 1.500 persones en aquesta situació i que, si reclamen, la quantia que els hauria d’abonar el Govern podria arribar als 4,5 milions d’euros.

Joana Maria Camps, tot i que volgué treure ferro a l’assumpte assegurant que “de totes maneres s’han avançat moltes xifres i això afecta un cas en concret”, indicà que “la Comunitat Autònoma complirà totes les sentències judicials”. “S’ha de quantificar cas per cas i no es pot globalitzar”, afirmà, tot i que garantí que la Comunitat farà front a totes les indemnitzacions que dictin les sentències.

Davant les peticions de l’STEI de marcar un calendari de negociació per tractar aquest assumpte abans que no desemboqui en demandes massives, Camps assenyalà ahir que “nosaltres seurem amb qui faci falta”. “Si nosaltres trobam algú a l’altra banda per negociar, ho farem”, hi insistí. Per això, digué que si el sindicat “demana” una mesa sectorial per “parlar d’aquest tema, nosaltres hi seurem, perquè la mesa serveix per a això”, afirmà.

Caos pel TIL

D’altra banda, l’STEI denuncià ahir que l’esborrany de l’ordre de desenvolupament del TIL preveu que “els centres han d’haver actualitzat o modificat el seu projecte lingüístic i presentar-lo a Inspecció Educativa fins dia 15 d’abril”. En aquest sentit, el sindicat es demana “com és possible que els centres puguin presentar el seu projecte dins els terminis establerts, si l’ordre encara no s’ha publicat”. L’STEI critica la “pèssima planificació i manca total d’informació cap als centres”.