MEDI AMBIENT

Emaya anima veïns i comercians a tirar el paper dins els contenidors

La presidenta de l'empresa reclama "corresponsabilitat social" i recorda que per les festes de Nadal s'incrementa el volum d'aquest tipus de residus

L'empresa municipal de Palma Emaya ha encetat una campanya, amb el lema "Per Nadal, recorda el blau", per animar veïns i comerciants a dipositar el paper i el cartró dins els contenidors blaus durant les festes de Nadal. La seva presidenta, Neus Truyol, destaca que "en aquestes dates es produeix un gran volum de paper i cartró, ja que augmenta l'activitat comercial. Per aquest motiu, Emaya incrementarà la freqüència de la recollida dels contenidors blaus durant les festes".

Truyol afirma que si bé l'empresa municipal n'és la responsable, ha reclamat la "corresposabilitat social" de veïns i comerciants perquè "si el cartró té molt de volum, l'apleguin i el dipositin dins el contenidor blau i no defora com fan alguns".

Indemnització per a la família del bomber

La junta de govern ha acordat complir la sentència que l'obliga a pagar una indemnització de 130.000 euros a la família d' Alejandro Ribas, el membre del cos de Bombers de Palma mort en acte de servei l'agost de 2010. Ribas, de 25 anys, va morir després d'esfondrar-se damunt ell un sostre de l'immoble sinistrat, al carrer Andreu Feliu de Palma. Un jutjat va condemnar l'Ajuntament de Palma perquè entenia que el bomber va morir a causa de les deficiències que hi varen haver en les tasques d'extinció d'aquest incendi.

Millora de l'enllumenat

La junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat l'adjudicació de la millora de l'enllumenat de les barriades del Fortí i Los Almendros-Son Pacs. La millora consistirà en la substitució de les actuals lluminàries per llums led. La portaveu municipal, Neus Truyol, afirma que amb aquest tipus de bombeta "es reduirà el consum elèctric i, per tant, la contaminació, per la qual cosa serem més eficaços en la lluita contra el canvi climàtic". El Consistori destinarà més de 325.000 euros en el cas del Fortí i més de 460.000 euros a Los Almendros-Son Pacs. La meitat del pressupost està finançat amb càrrec als fons europeus de desenvolupament.

També s'ha acordat prorrogar de manera extraordinària el contracte de reserva de places d'acolliment temporal per a famílies amb situació d'especial vulnerabilitat amb la Fundació Sant Joan de Déu. Els cost és de 656.000 euros per un total de 54 places. L'Ajuntament està redactant el plec de condicions per adjudicar el servei, el qual està previst que estigui redactat d'aquí a 10 mesos com a màxim.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF