Publicitat
Publicitat

Calvo aguantarà en els càrrecs almenys fins a acabar el mandat

“No ho veig com una derrota”, afirma, i defensa que el procés ha enfortit el PSIB i l’ha fet més visible

Era la principal incògnita que deixaren els resultats de les primàries de diumenge i ahir només es va resoldre a mitges. Què passarà amb Aina Calvo? La candidata que va perdre en el procés intern va deixar clar ahir que continuarà com a portaveu del partit a l’Ajuntament de Palma i com a secretària general dels socialistes de Ciutat i complirà el “compromís” assumit amb la ciutadania i amb els militants socialistes. Així, per tant, es mantindrà en els càrrec institucional almenys fins a les eleccions de maig de 2015 i en el càrrec orgànic del partit almenys fins que es faci un nou congrés, previsiblement al 2016. No aclarí què passarà després.

Calvo ja va dir el dia que es va postular com a candidata a les primàries autonòmiques que no repetiria com a cap de cartell a l’Ajuntament de Palma. Amb aquesta porta tancada, ningú o molt pocs veuen ara Calvo integrant una candidatura liderada per Armengol. Són més els qui veuen l’exbatlessa tornant a la seva plaça com a docent a la Universitat. Però, en política, res no està escrit i la socialista encara pot jugar un paper determinant en l’elecció del futur candidat a Palma aquest setembre i podria jugar-lo també en les primàries obertes que s’han de fer al novembre per elegir el candidat del PSOE a les generals.

“Estic en el mateix punt que quan em vaig presentar”, diu. “El meu compromís com a portaveu de l’oposició i com a secretària general de Palma és ferm i el resultat de les primàries no canvia res, excepte que hem guanyat molt”, afegeix. “Em sent enfortida i sent que hem enfortit el partit”, manté. Calvo no veu els resultats de diumenge com una derrota. “Crec que no ho és”, afirma. I assegura que està molt contenta no només dels resultats assolits quant a vots sinó per l’èxit del procés, que no s’hauria assolit sense la seva concurrència. L’exbatlessa considera que gràcies a aquestes primàries el partit s’ha pogut fer visible “per nosaltres mateixos i no per negació de l’altre”, amb referència al president del Govern i del PP, José Ramón Bauzá. I entén que durant el transcurs del procés Armengol ha assumit com a propis plantejaments que ella havia fet i que, previsiblement, es plasmaran en el programa que es perfilarà en la conferència política que el partit farà al desembre. Ara, també alerta que la formació encara no ha guanyat res i avisa que no pot quedar aturada després de les primàries, sinó que ha de donar respostes a tots els inputs que s’han rebut en aquest procés.

Crida d’Armengol

La guanyadora de les primàries, Francina Armengol, insistí ahir en els seus missatges públics a defensar Calvo com un important valor que ha de ser tingut molt en compte pel partit i deixà clar que ningú no ha de dubtar de l’interès del partit a comptar amb ella. El missatge ja es començà a sentir la mateixa nit de les primàries a la seu del partit. En el seu discurs davant dels militants assistents, la guanyadora agraí a la perdedora la feina feta i afegí que l’han de “continuar fent juntes”. La direcció del PSIB és conscient que ha de comptar amb Calvo per gestionar la conclusió del procés obert, sobretot després dels importants resultats assolits per l’exbatlessa de Palma, que sumà un 45,42% dels vots. Però també entén que amb tot el que s’ha viscut no serà fàcil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF