Calvià demana complicitat a hotels i empresaris de l'oci nocturn contra el turisme de gatera

L'Ajuntament vol que s'insisteixi en l'expulsió dels turistes conflictius i s'aposti per la qualitat

L' Ajuntament de Calvià vol crear amb el sector hoteler i el de l'oci nocturn un front comú contra el turisme de gatera per evitar la "conflictivitat excessiva" que estan sofrint determinades zones. Alfonso Rodríguez Badal, el batle del municipi, s'ha reunit aquest dimarts amb representants dels dos sectors per transmetre la idea que, tot i que l'Ajuntament està treballant per millorar la seguretat, no és suficient per solucionar el problema.

Rodríguez Badal ha criticat "un excés d'oferta d'alcohol gratuïta o molt barata i molt agressiva" i ha afirmat que "no podem tenir un turista a qui donam alcohol durant 17 hores seguides, gratis o a molt baix cost, i després posar-nos les mans al cap perquè van molt gats pels carrers. El camí cap a la qualitat implica un compromís per part de tothom".

El batle ha demanat que es continuïn expulsant els turistes conflictius dels establiments hotelers i ha fet una crida als tour operados perquè informin els turistes de les pràctiques que poden ser sancionades. També ha criticat que les agències acceptin models de tot inclòs que van en contra dels estàndards de qualitat i, en aquest sentit, ha afirmat que el Govern hauria de regular aquest tipus d'oferta per avançar cap a la qualitat.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF