Publicitat
Publicitat

Calvià i Andratx demanen millores en infraestructures al conseller de Turisme

Biel Barceló s'ha reunit amb els batles Alfonso Rodríguez i Jaume Porsell

Els batles de Calvià i Andratx, Alfonso Rodríguez i Jaume Porsell, han coincidit a reclamar aquest dimecres al vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, millores en les infraestructures de tots dos municipis turístics i en la regulació d'aquesta activitat.

Barceló s'ha reunit amb els equips de govern de tots dos municipis turístics en el marc de la ronda de visites iniciada aquesta setmana per analitzar l'estat dels projectes més rellevants i conèixer-ne de primera mà les necessitats, ha informat la Vicepresidència en un comunicat.

L'alcalde de Calvià ha incidit que l'objectiu principal que es marca l'equip de govern municipal és treballar per millorar la qualitat turística i ha destacat la necessitat de continuar amb les inversions en infraestructures que millorin les zones turístiques en equilibri amb el planejament urbanístic del municipi.

També ha ressaltat la necessitat que es garanteixin unes modificacions normatives adequades, com la regulació del règim d'allotjament conegut com tot inclòs, i de cercar un producte turístic de qualitat, innovador i atractiu.

Sobre les actuacions previstes pel Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics, Barceló i Alfonso Rodríguez han explicat que a principi de novembre, en finalitzar la temporada, es reprendran les obres de la remodelació de l'avinguda de Magaluf, que disposen d'un pressupost d'1,4 milions d'euros. També s'iniciaran les obres de reforma del carrer de l'Eucaliptus, a Peguera, amb un pressupost de 900.000 euros.

Per part seva, l'alcalde d'Andratx ha reclamat al vicepresident la millora de la zona portuària, la necessitat de regular el lloguer vocacional i de promocionar el turisme senderista i el patrimoni cultural i natural com a reclams turístics del municipi.

Barceló s'ha compromès a col·laborar amb l'Ajuntament d'Andratx per avançar en totes aquestes qüestions.

Després de les reunions, el vicepresident ha qualificat les visites de positives i ha destacat la voluntat del Govern de dialogar i col·laborar amb els ajuntaments per millorar les zones turístiques, garantint l'equilibri amb l'ordenació urbanística marcada per cada municipi, i amb l'objectiu de millorar la qualitat del turisme per poder allargar la temporada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF