La Caixa crida a la participació de les empreses balears als premis EmprenedorXXI

Durant l'onzena edició del certamen es repartiran 490.000 euros en guardons

Els premis EmprenedorXXI, que cada any convoca la Caixa i que a les Balears tenen la coorganització de la Fundació Bit i de l'Institut d'Innovació Empresarial, repartirà enguany 490.000 euros en guardons. La presentació s'ha fet aquest dilluns i el director territorial de Caixabank a les Illes, Xico Costa, ha fet una crida a les empreses balears per incentivar la seva participació i augmentar el nombre d'iniciatives que van presentar-s'hi l'any passat.

L'objectiu és, d'una banda, premiar les empreses de menys de tres anys d'activitat que siguin innovadores a les diferents comunitats autònomes. Així, per a les 17 'start-up' guanyadores existeix un premi de 5.000 euros i la possibilitat de fer un curs de creixement empresarial a Cambridge. Paral·lelament, s'entregaran cinc premis més en l'àmbit estatal, aquests de 25.000 euros, a empreses de cinc sectors diferents (ciències de la vida, tecnologies de la informació, negocis digitals, tecnologies industrials i agroalimentari) "amb major potencialitat de creixement".

A la presentació ha participat José Antonio Caldés, responsable de Discubre, l'empresa guanyadora de les Balears a la darrera edició dels premis. Caldés ha reivindicat la importància d'EmprenedorXXI perquè permet "que terceres persones avaluïn el teu projecte, et dona visibilitat dins el mercat i et fa plantejar-te seriosament si és suficientment bo".

L'acompanyaven també el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, tots dos defensant la idea d'apostar per la innovació per tal d'impulsar la diversificació econòmica. Negueruela ha recordat que les Balears tenen una taxa d'emprenedoria que es troba per damunt de la mitjana estatal i Barceló ha assegurat que "apostar per l'economia del coneixement" suposarà "retenir talent" i també "atreure'n de fora".

La novetat que proposen els premis d'aquesta edició és haver obert a les empreses portugueses la possibilitat de presentar-s'hi. La convocatòria va obrir-se el passat dia 3 i s'admeten candidatures fins al 3 de novembre.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF