CONFLICTE
Balears 21/08/2013

CCOO se suma a la petició de regularitzar els pisos turístics

Consideren que la regulació serà positiva per a la imatge de les Balears com a destinació i evitarà enganys i estafes

Ara Balears
1 min

Palma.La Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de Balears de CCOO va manifestar ahir que aposta per la legalització de l'oferta de lloguers d'apartaments i pisos privats per a ús turístic, ja que podria "generar ocupació legal" i s'evitaria, segons matisen, "enganys i estafes "als clients.

CCOO s'ha mostrat a favor de regular el lloguer turístic d'habitatges en edificis residencials, perquè opina que aquesta fórmula esdevindria així "una oferta reglada" que podria generar "ocupació legal".

Segons manifesta el sindicat, si no es regula aquest tipus de lloguers, tal com pretén el Govern, "es facilitarà l'altre tipus d'oferta i ocupació, que és l'economia submergida i poc més".

Imatge

CCOO considera que la regulació dels lloguers de pisos i apartaments amb finalitats turístiques serà positiu per a la imatge de les Balears com a destinació i evitarà enganys i estafes per als clients, situació que es dóna en l'actualitat.

Pel sindicat, l'oferta de lloguers turístics d'habitatges residencials "s'ha de veure amb tota naturalitat", ja que és necessari donar-li seguretat jurídica en el marc de la normativa turística.

Amb la legalització, hi insisteix CCOO, s'evitarà que es produeixin "situacions de competència deslleial" en comparació amb un altre tipus d'ofertes existents que sí que estan regulades i que compleixen amb els impostos corresponents".

El lloguer de pisos turístics ha quedat prohibit després de la reforma de la Llei d'arrendaments urbans feta pel govern de Mariano Rajoy, que posa el tema en mans de la normativa autonòmica. En el cas de Balears, la Llei general turística que redactà Carlos Delgado impedeix emprar els pisos com a oferta d'allotjament.

stats