Balears 27/08/2013

CCOO denuncia opacitat en l'adjudicació d'interins en centres escolars

El sindicat fa una crida a la participació de tots els docents en l'assemblea que tindrà lloc divendres a Porreres

Ara Balears
1 min

Palma.El sindicat CCOO ha denunciat "opacitat" en el sistema de la Conselleria d'Educació per adjudicar places d'interins en centres escolars. "Un altre any ens trobam davant d'unes adjudicacions telefòniques sense cap paper d'accés públic on hi hagi transcrita l'oferta de places vacants i substitucions per al curs vinent", assegura el sindicat.

CCOO assenyala que "altres comunitats com Catalunya també tenen aquest procés, que fan de manera absolutament telemàtica i transparent a ulls de tots els ciutadans de les Illes".

A parer de CCOO, crida l'atenció la quantitat de places a mitja jornada ofertes, "amagant així el nombre de contractacions reals i l'increment de les dificultats en l'organització dels centres que això provocarà i que té un trasllat indesitjable en l'atenció a l'educació d'alumnes i famílies".

El sindicat, finalment, fa una crida a la participació de tots els docents en l'assemblea que tindrà lloc divendres a Porreres.

"Dictadura catalanista"

Des de l'altre costat ideològic, la portaveu d'Educació del PP al Parlament, Aina Maria Aguiló, ha tornat a encendre les xarxes socials arran dels seus comentaris. En aquesta darrera ocasió, ha estat a causa d'haver assegurat que va estar a prop" de sofrir "la dictadura catalanista" a les escoles.

Tant Twitter com Facebook embogiren tot d'una amb les paraules d'Aguiló, a qui recriminaren que si hi ha qualque llengua "amenaçada" a les Illes Balears no és el castellà, sinó el català.

stats