CCOO demana impulsar la negociació col·lectiva per millorar les condicions laborals

El sindicat denuncia que continuen la contractació precària i les hores extra il·legals

CCOO ha demanat aquest dijous, després de fer-se públiques les dades de l'atur del mes de gener, que es fomenti la negociació col·lectiva per millorar les condicions laborals. A través d'un comunicat, el sindicat ha criticat que es "continua fent un repartiment de la feina entre més treballadors a costa de contractes precaris, salaris baixos i l'augment de càrrega de treball i hores extra il·legals".

Des de CCOO denuncien que es continuï "apostant majoritàriament per un treball fràgil i fàcilment destructible amb una taxa de temporalitat contractual del 85,24%, que ens mostra que encara queda un llarg camí per recórrer per millorar la qualitat de l’ocupació".

Per això, veuen necessari que s'impulsi "la negociació col·lectiva i el diàleg social entre patronals i sindicats més representatius, perquè la millora econòmica i els beneficis de les bones temporades turístiques arribin també als treballadors una vegada per totes".

Competitivitat empresarial

Per la seva banda, la CAEB ha reivindicat la necessitat de posar en marxa mesures que millorin la competitivitat de les empreses i que serveixin per "enfortir el procés de creació d'ocupació". Per a la patronal, les reformes han de fer-se tant dins com fora del mercat laboral i, en qualsevol cas, les dades demostren "l'esforç que estan fent les empreses per crear llocs de treball".

La CAEB també ha afirmat en un comunicat que, tot i les bones dades d'ocupació, encara "ens queda molt per fer" per reduir els 66.000 aturats que encara van registrar-se durant el mes de gener a les Balears.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF