CCOO anuncia vaga indefinida en el servei de neteja de l’aeroport de Menorca

El sindicat també demana la dimissió de la responsable de Recursos Humans d’Aena per mala praxi en la conversió d’eventuals a fixes discontinus

El servei de treballadores de la neteja a l’aeroport de Menorca ha acordat convocar una vaga indefinida a partir del 16 de maig. Així s’ha decidit en l’assemblea realitzada aquest matí en les instal·lacions de l’aeròdrom menorquí. Les treballadores de l’empresa KLM, subcontractada per AENA, denuncien retards en el cobrament de les nòmines i pretenen la rescissió del contracte de neteja a KLM serveis integrals.

D’altra banda, el col·lectiu ha obert una caixa de resistència per poder fer front a les despeses derivades de l’habitatge, llum, aigua, transport o sanitàries. Per últim, agraeixen les mostres de suport rebudes i la implicació de la presidenta del Consell, Maite Salord, la batlessa de Maó, Conxa Juanola, i a les formacions polítiques del PSOE i Ara Maó.

Sentències favorables

A més a més, Comissions Obreres han fet públic dues sentències favorables que deixen en evidència a Aena. Per una banda, el Tribunal Superior de Justícia de Balears ordena el cessament immediat de l’actuació empresarial contrària al dret de llibertat sindical, per impedir la realització d’assemblees en horari de matí i sense afectar el funcionament de l’aeroport.

El representant de Comissions Obreres  Ramon Carreras considera que “és una vergonya que una empresa pública dugui a terme aquestes pràctiques. És molt greu i per això demanem responsabilitats. Creiem que la cap de Recursos Humans d’Aena, Begoña Gosálvez hauria de dimitir. De tota manera, en un país on ningú assumeix els errors i abandona cap càrrec tenim poques esperances, però la nostra feina és demanar-ho”.

Pel que fa a la segona sentència, és referent a la conversió dels contractes eventuals a fixes discontinus interins. Ramon Carreras comenta que “la sentència afecta a sis treballadors i posa de manifest que Aena comet frau de llei en les contractacions, ja que deixa n’evidencia els arguments esgrimits, tant pel director de l’aeroport, Tomás Melgar, com la responsable de Recursos Humans, Begoña Gosálvez. Cal recordar que es va negar a negociar amb el sindicat per pactar una plantilla per l’estiu, perquè segons ella la legislació actual s’ho impossibilitava”.

Les resolucions judicials i l’elevat trànsit de passatgers que registra l’aeroport de Menorca en aquest inici de temporada provoca que el sindicat adverteixi de les possibles conseqüències si Aena no canvia d’actitud.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF