CCOO i UGT entreguen una proposta d'estabilitat dels docents al Govern

Reclamen una mesa sectorial per debatre mesures signades a l'acord estatal per a la millora de l'ocupació pública

Els sindicats CCOO i UGT han entregat al Govern una proposta de mesures per fer efectiva l'estabilitat docent els tres propers cursos escolars. Les organitzacions, també signants de l'acord estatal per a la millora de l'ocupació pública, insten la Conselleria d'Educació i Universitat a fer efectiu aquest document mitjançant la negociació a la mesa sectorial d'educació. L'objectiu és poder permetre la seva aplicació, protegir l'estabilitat laboral i l'ocupació de places en els terminis suficients per executar les mesures que a l'acord es proposen.

Entre les mesures acordades, hi destaca la consolidació a la plantilla orgànica de les places de més de tres anys que són necessàries per tal d'augmentar la mobilitat del personal docent i millorar l'estabilitat de les plantilles. També es reclama negociar l'oferta pública que atorga l'acord estatal per fer possible la reducció gradual de la inestabilitat.

Per altre costat, es demana que els processos selectius siguin objecte de negociació i que garanteixin sempre el compliment dels principis de lliure concurrència, d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Per aquest motiu, s'exigeix al govern central que es modifiqui la normativa actual perquè permeti un període de transitorietat en què la fase d'oposició no sigui eliminatòria i la fase de concurs permeti tenir una proposició sobre la puntuació final del màxim admès per la norma.

Els dos darrers punts de la proposta signada se centren en l'augment de l'optativitat per triar el tema a desenvolupar i la unitat didàctica a exposar i que s'augmentin, concretament, les mesures d'estabilitat per a personal docent interí major de 50 anys i per a aquells amb un mínim d'experiència a les Illes.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF