Balears 04/08/2013

La CAEB veu clar que la protecció de la natura és futur econòmic

L'Associació de Productores de les Illes Balears ha reaccionat demanant al Govern balear "un pla de reforestació que inclogui mesures preventives efectives"

M. P.
1 min

Palma.L'Associació de Productores de les Illes Balears, l'APAIB, ha reaccionat davant l'incendi que ha afectat Andratx i Estellencs demanant al Govern balear "un pla de reforestació que inclogui mesures preventives efectives". Els productors recorden que "el manteniment del paisatge és bàsic per a la indústria turística, cinematogràfica i per a la nostra economia en general".

Les peticions, que tenen el suport de la patronal CAEB, són un toc d'atenció pel que fa a la "nostra riquesa natural, el pilar que sosté el turisme i, en conseqüència, la nostra economia". Les productores recorden el valor que tenen en un moment en què s'estan esforçant per aconseguir nous rodatges sense suport públic, "sent la serra de Tramuntana una esplèndida targeta de visita". En aquest sentit, recorden que fa dos anys Tom Hanks i Halle Berry participaren en el rodatge de Cloud Atlas , que deixà a les Balears una "injecció de 5 milions d'euros".

Moció del PSOE al Senat

Per altra banda, el Partit Socialista anuncià ahir que el senador per Mallorca, Antoni Manchado, presentarà una moció a la Comissió de Medi Ambient de la cambra alta per demanar la declaració de zona catastròfica de l'àrea de la serra de Tramuntana afectada per l'incendi. Manchado exigirà que una comissió d'avaluació dels danys dictamini les ajudes que es destinaran a recuperar l'espai natural. Així mateix, el socialista critica que el Ministeri de Medi Ambient "pretén limitar aquestes ajudes al repartiment d'una partida pressupostària entre tots els incendis de l'Estat".

stats