Balears 06/08/2013

La CAEB veu amb lleuger optimisme el futur pròxim de l'economia balear

El president de la patronal, Josep Oliver, explica que preveuen que el PIB balear creixerà l'any que ve entre un 0,5% i un 1%

ARA Balears/EFE
2 min

PalmaEl president de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Josep Oliver, ha explicat que la patronal preveu que el PIB de les Balears tindrà aquest any un decreixement del 0,4%, però que l'any que ve augmentarà entre un 0,5 i un 1% per al 2014. "És possible que aquest hivern no sigui tan dur com el de l'any passat", ha dit Oliver. Tot i que ha afegit que "no es poden esperar miracles", ha deixat clar que la CAEB, amb prudència, veu el futur pròxim de l'economia balear amb lleuger optimisme.

"Esperàvem lleugers increments i millores de l'ocupació a finals de 2013, que es compliran per la bona temporada turística i l'atur registrat en els últims mesos", ha apuntat Oliver, i ha afegit que esperen "que l'any que ve sigui sensiblement millor", en la roda de premsa de presentació de l'informe de Conjuntura Econòmica de les Balears corresponent al primer semestre de 2013.

Oliver ha destacat que la previsió de decreixement del PIB per al 2013 que han calculat els empresaris millora la xifra de 2012, que va ser una davallada del 0,6%. "Lamentablement continuam en recessió, encara que anam notant millores, i esperam que l'any que ve, a principis de l'any, puguem sortir d'aquesta recessió", ha declarat Oliver. "Espanya està com està i nosaltres no som una excepció, però hi ha possibilitats importants de tenir dos trimestres positius consecutius a Balears si es compleixen les nostres previsions de creixement -així es podria rompre la recessió- i tant de bo fossin tres", ha afirmat.

El president de la CAEB ha assenyalat que espera que la relaxació de l'objectiu de dèficit per a les Balears el 2013 per part del Govern central "permeti que no s'hagin d'aplicar aquells imposts que en aquests moments estan en stand by", en referència a les taxes sobre envasos, grans superfícies i cotxes de lloguer que l'executiu autonòmic va ajornar per a després de l'estiu.

stats