Busquets acusa el PP de fer "política de salsa rosa" durant el debat de pressupostos

L'oposició presenta esmenes als pressupostos la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

"Vostè ha vingut a fer política de salsa rosa". La nova consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets ha respost d'aquesta manera les crítiques del PP, que ha utilitzat els deu minuts d'intervenció al debat parlamentari destinat a aprovar els pressupostos per manifestar que Busquets havia arribat al càrrec "totalment qüestionada".

El diputat popular Miquel Jerez ha assegurat que el Govern "deu una disculpa" al sector turístic i ha dit que la Conselleria de Turisme era "l'element més desestabilitzador del Pacte". També ha reclamat "explicacions" pel nomenament de Busquets i ha acusat l'executiu de ser un "govern Frankenstein" (en referència a la regulació del lloguer turístic, batejada com a 'llei Frankenstein').

Pel que fa a la inestabilitat, Busquets ha recordat al PP tots els consellers que havien passat pel govern de Bauzá (dos de Turisme, tres d'Educació, dos de Salut, dos d'Hisenda i tres de Funció Pública). La consellera també ha criticat Jerez per no haver dedicat "ni un minut" a justificar les esmenes del pressupost de les seves àrees.

Qui sí que ha entrat a debatre els comptes de la Conselleria ha estat Xavier Pericay, portaveu de Ciutadans, qui ha defensat l'esmena de la seva formació dirigida a millorar les inversions en innovació per deixar enrere el model "turisticodependent". Per una altra banda, Jaume Font, d'El Pi, ha advertit que "arribarà l'estiu i no estaran regulats ni el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars, ni el de cotxes de lloguer ni el tot inclòs".

Els tres grups de l'oposició havien presentat esmenes a tots els pressupostos de la Conselleria, uns comptes que Busquets ha assegurat que "assumeix com a propis" i que pretenen fer que la innovació i la recerca siguin la "base de l'economia" i fomentar la "transició cap a un nou model econòmic".

Busquets ha estat defensada pels portaveus dels grups que donen suport al Govern i també de l'exvicepresident, Biel Barceló, qui fins i tot li ha fet arribar anotacions per millorar el seu torn de rèplica.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF