Publicitat
Publicitat

Cort instal·la barreres de formigó i jardineres en alguns espais de Palma

La Policia estudia quines mesures poden prendre's per millorar la seguretat, encara que no augmenta el nivell d'alerta

Després de l' atemptat terrorista de les Rambles de Barcelona, la societat balear també qüestiona la seguretat del seu espai urbà. Cort ha reaccionat amb celeritat i s'ha afanyat a instal·lar, a instàncies del ministeri d'Interior, algunes mesures de seguretat a diverses vies de Palma. Concretament, ha instal·lat barreres de formigó a la plaça de la Porta Pintada i jardineres a la plaça d'Espanya i al carrer Sant Miquel. De fet, l' Ajuntament de Madrid no ha trigat a blindar alguns dels seus carrers més cèntrics tan sols hores després de l'atemptat.

Aquest gest ha tingut lloc ben poques hores després que la delegada del Govern Maria Salom anunciàs que les forces i cossos de seguretat de l'Estat estudiaven, amb l'objectiu de reduir riscos, la col·locació de pilons als punts de més afluència a Palma, com són algunes de les vies esmentades o el  passeig del Born i el carrer del 'Jamón' de la Platja de Palma

La instal·lació d'aquests objectes a les vies neuràlgiques de la capital balear haurien d'impedir una escena similar a la que visqué ahir la capital catalana. Aquesta mesura, però, "hauria d'anar acompanyada de la coordinació de la vigilància dels cossos policials", ha indicat  Salom aquest divendres dematí, que assistia al minut de silenci convocat davant la seu de la institució i en el qual també han fet acte de presència el president del PP, Biel Company, l'expresident del Govern i senador  José Ramón Bauzá, la diputada del Congrés Teresa Palmer i l'expresidenta del Parlament Xelo Huertas, entre d'altres.

Salom ha insistit, així mateix, que els operatius dels cossos de seguretat no es reforçaran, de moment, amb més efectius i que el nivell d'alerta de 4 sobre 5, en el qual ens trobam des de fa dos anys, es manté. La delegada del govern, a més de condemnar de nou l'atemptat, ha lamentat que "a cap lloc del món" pugui garantir-se el risc zero davant d'un atemptat terrorista, però ha fet una crida a la "prudència i a la calma" i ha destacat, a més, la bona feina dels cossos de seguretat a les Balears i de la Policia Local. "És fonamental i bàsic la unitat dels polítics, de les institucions, dels professionals que fan feina amb la seguretat i la coordinació de tots", ha conclòs.

L' Ajuntament de Palma, per part seva, ha recordat en una nota que en els darrers mesos ja s'havien col·locat barreres i obstacles en determinats actes multitudinaris, especialment durant dates assenyalades com la Nit de Cap d'Any, la cavalcada de Reis, la Setmana Santa o alguns concerts organitzats a la ciutat.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF