14 infants de Bielorússia i Ucraïna afectats pel desastre de Txernòbil passen l'estiu a Mallorca

Els nins i nines han visitat aquest dijous dematí la Conselleria de Serveis acompanyats d'algunes de les famílies que els acullen

Aquest dijous, el grup de nines i nins que participen en el projecte d’acolliment de l’associació Un Somriure per Txernòbil han visitat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, on els esperaven la consellera Fina Santiago i la directora general de Menors i Famílies, Marta Carrió. Es tracta de catorze menors procedents de Bielorússia i Ucraïna afectats pel desastre de Txernòbil que passen l’estiu a Mallorca amb famílies d’acollida.

L’any 2013, l’associació Un Somriure per Txernòbil va posar en marxa aquest programa d’acolliment d'infants ucraïnesos i bielorussos per primera vegada i, des de llavors, durant els períodes de vacances, ha desplaçat a Mallorca menors d’entre 6 i 14 anys procedents de centres d’acollida o famílies sense recursos de zones properes a la central nuclear de Txernòbil.

El programa d’acolliment d’aquesta entitat ha rebut una aportació econòmica de la Conselleria de Serveis Socials per atendre les despeses del desplaçament d’aquests menors a Mallorca i, en breu, s’obrirà una nova convocatòria de 20.000 euros per ajudar econòmicament les entitats que tenen programes de desplaçament de menors durant períodes vacacionals, procedents de països no inclosos com a preferents en el Pla director de cooperació de les Illes Balears.

A la visita, també hi havia alguns membres de les famílies que acullen aquests nins i nines, que seran a Mallorca fins al 28 d’agost. La Conselleria els ha ofert un refrigeri i ha obsequiat cadascun dels infants del grup amb una motxilla i material escolar.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF