Biel Company veu “improbable” una majoria absoluta del PP el 2019

El president del PP ha fet aquestes declaracions en una entrevista a 'Al dia' d'IB3

El president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha concedit avui una entrevista al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio, en què ha afirmat que és "optimista" respecte del Règim Especial per a les Illes Balears (REB) perquè "n'ha parlat amb Rajoy i Montoro”. Segons el president dels conservadors, el d'Espanya està d'acord amb l'Executiu autonòmic que es necessita un nou REB enguany.

Així mateix, però, ha criticat el Govern autonòmic perquè vol “posar coses al REB que no hi tenen res a veure", com ara el finançament autonòmic. També ha acusat els socialistes de demagogs perquè no accepten "el REB que havia negociat el Partit Popular amb el govern d'Espanya el 2015".

El president del PP també ha valorat les polítiques de l'actual Pacte de Progrés. Sobre agricultura, per exemple, Company ha retret que el Govern faci “agricultura de pa amb fonteta” i que es descuidin els pagesos professionals. De fet, Company ha atacat fins i tot el conseller Vicenç Vidal per “criminalitzar” els pagesos.

El conservador també s'ha queixat de la llei de lloguer turístic, que ha anomenat "llei Franskestein" i ha insistit que al PP creuen que "s'ha de poder fer lloguer vacacional perquè hi ha gent que en viu o que en malviu”.

Un PP en hores baixes

Sobre el seu partit, Company ha assegurat que estan “patint coses que no haurien d'haver passat mai al Partit Popular”, tot referint-se als casos de corrupció. “Entenc que em diguin 'lladre' perquè a la societat s'ha instal·lat una certa idea que són els polítics”, ha arribat a dir, i ha demanat als mitjans que destaquin les coses positives que es fan des de la política per no “empitjorar la visió que la societat té dels polítics”.

Durant tota l'entrevista amb Rafel Gallego i la tertúlia amb la resta de col·laboradors del programa, tant Company com la resta han donat per fet que el Partit Popular no obtindria una majoria absoluta el 2019. “No és un partit fàcil de jugar, però tenim ganes de jugar-lo”, ha dit el president del Partit Popular. Així mateix, ha sentenciat que “és possible però és molt poc probable que el PP tingui majoria absoluta” a les pròximes eleccions. Comparant-se amb el Partit Popular català, ha dit que “defugim d'aquelles coses que podrien fer que el PP deixàs de ser el partit majoritari”.

Biel Company ha afirmat que mantindria Margalida Prohens de portaveu parlamentària perquè “és la millor de l'arc parlamentari”, i ha restat importància al fet que el president del PP no exerceixi de portaveu dels conservadors al Parlament de les Illes Balears.

Els conservadors, oberts a tot

Sobre la reunió amb la Fundació Jaume III, Company ha afirmat que “s'ha d'escoltar a tothom” si s'aspira a governar una comunitat autònoma. Tanmateix, ha insistit que la fundació no els marcarà la política lingüística, sinó que la marcarà només el Partit Popular, i ha afirmat que seran “les de més seny i les que aglutinin més sensibilitats”. Així mateix, Company ha dit que no tenia “gens de por” d'uns bons resultats de Ciutadans. I s'ha demanat “per què serviria que Ciutadans llevàs vots al Partit Popular si tanmateix hem d'estar tots dos a l'oposició?”.

Company també ha parlat sobre pactes postelectorals i ha afirmat que “en l'entorn del centredreta està clar a qui podrem telefonar: a El Pi i a Ciutadans”. “Un govern del PP amb suport d'El Pi i Ciutadans és molt més possible que el govern que hi ha ara”, ha dit.

EDICIÓ PAPER 15/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF