Publicitat
Publicitat

CONFLICTE EDUCATIU - PASSES PER L’EDUCACIÓ

Bauzá “respecta” la manifestació, però diu que defensa un “altre model”

La portaveu del PSIB-SOE al Parlament, Francina Armengol, va demanar al president del Govern, José Ramón Bauzá, que “per una vegada sigui modest i reconegui” que s’ha equivocat en la seva política educativa, i per aquest motiu li va proposar que s’assegui a dialogar amb el sector i els professors i, per tant, que “rectifiqui”.

En la seva resposta, Bauzá va dir a Armengol que si del que estava parlant era que “renunciem al trilingüisme i al nostre model, està perdent el temps”, i li demanà que respecti “la voluntat de les urnes”, en al·lusió al suport majoritari que va rebre el PP en les passades eleccions autonòmiques.

El president va afirmar que li “agradaria arribar a un acord” amb el sector educatiu perquè aquesta és la “voluntat” de l’Executiu i de la Conselleria d’Educació, però ha aclarit que això “depèn” de les dues parts.

La cap de l’oposició va dir al president que li queden 402 dies per “sortir” del Consolat de Mar, la seu de l’Executiu balear, i li insistí que li convindria acabar “dignament” el seu mandat.

Armengol va assegurar que l’herència que deixarà Bauzá serà una retallada de 120 milions d’euros en educació, l’acomiadament de mil professors, l’eliminació de beques de transport i menjador, la supressió de fons per a l’atenció a la diversitat i la concertació d’una escola de l’Opus Dei.

De tota manera, va apuntar José Ramón Bauzá, l’aplicació del trilingüisme a les aules a través del Tractament Integrat de Llengües (TIL) és “innegociable” i, amb referència a la manifestació de dissabte, assegurà que la “respecta, però defensen un model diferent del nostre”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF