Publicitat
Publicitat

Bauzá diu que el PP ja ha pagat els 10.500 euros públics que va desviar

Barceló li retreu que no hagin trobat Alemany, tot i ser "molt conegut" pels populars

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha anunciat avui al Parlament que el partit que presideix, el PP balear, ja ha tornat els 10.500 euros (més interessos) públics que va desviar per a la campanya electoral de 2007, en època de Jaume Matas. Els populars compleixen així amb la sentència del cas Scala, que els obligava a tornar els doblers desviats del consorci CDEIB. Bauzá també ha apuntat que el Govern està pendent que se li consignin 900.000 euros d'aquest cas i ha afegit que no s'han pogut reclamar encara tots els doblers que s'han malversat en aquest cas perquè la sentència encara no és ferma, ja que l'exconseller Josep Juan Cardona, condemnat a 16 anys de presó, l'ha recorreguda.

Finalment, Bauzá ha insistit que l'Executiu reclama 139.918 euros més interessos a l'Agència Balear de Notícies (ABN), per subvencions del Govern Matas que no s'han justificat. En aquest sentit, ha dit que l'Executiu està en procés de notificació de la reclamació a aquesta societat vinculada al periodista Antonio Alemany, l'home que  escrivia els discursos al president Matas. La setmana passada, el vicepresident Antonio Gómez havia afirmat que no trobaven ningú a la seu social d'aquesta empresa que figurava a les factures.

El portaveu de la coalició MÉS, Biel Barceló, havia demanat al president què ha fet el govern per recuperar els doblers públics que s'han desviat en casos de corrupció i ha qüestionat la seva actuació perquè, segons ell, no és prou contundent a l'hora de complir les directrius judicials. Així, ha retret a l'Executiu que encara no hagi trobat el periodista Antonio Alemany, "tot i que és molt conegut per vostès".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF