Bauzá critica la presència de catalans a la manifestació "política" de diumenge

Defensa que el TIL només suposa "dues hores més d'anglès a la setmana"

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha criticat avui la presència de polítics catalans a la multitudinària protesta de diumenge contra la seva política educativa i ha assegurat que això confirma que era una manifestació "política". Bauzá ha esmentat el diputat d'Esquerra, Joan Tardà, i l'exdirigent d'aquest partit Josep Lluís Carod-Rovira. El president també ha qualificat d'"extremista" la líder del PSIB, Francina Armengol, i ha assegurat que molts socialistes s'apropen al PP per l'oposició del PSIB al decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL).

El cap de l'Executiu ha deixat entreveure que no faran noves cessions amb el TIL perquè ja n'ha fet dues -una de les quals és que no sigui obligatori a l'ESO-, ha insistit que el seu pla només suposa dues hores més de classe en anglès a la setmana i ha acusat l'oposició de tenir "por" del TIL perquè pensa que és un "atac al català" quan, segons ell, no ho és.

Els partits de l'oposició li han reclamat insistentment que escolti el clam de les més de cent mil persones que es manifestaren diumenge, cessi la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i retiri el TIL. La socialista Armengol li ha exigit, a més, que sigui ell qui negociï personalment amb els vaguistes, tal com ha fet abans amb altres sectors que s'han oposat a les seves actuacions.

El portaveu de MÉS, Biel Barceló, li ha recordat que el lema que es va sentir més en la manifestació de diumenge fou "Bauzá, dimissió" i, acte seguit, els membres del seu grup han aixecat cartells amb la paraula "dimissió. Els cinc diputats de MÉS vestien camisetes verdes i els del PSIB les tenien esteses als seus escons. El ple, que encara continua, es caracteritza per la tensió i s'han viscut diversos episodis de retrets mutus entre la bancada de l'oposició i la dels populars.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF