Balears 06/08/2013

Bauzá critica la "perversió" del sistema de finançament i destaca que Balears és la comunitat "que més aporta a l'Estat"

El president del Govern balear creu que és "injust" l'esforç que han de fer els ciutadans de les Balears en relació a d'altres autonomies amb la mateixa població

Europa Press
2 min
El president del Govern Balear, José Ramon Bauzá.

Palma P { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Govern balear, José Ramón Bauzá, ha posat èmfasi aquest dimarts que l'actual sistema de finançament és "pervers, injust i no predictible" i ha remarcat, a més, que les Balears és la comunitat autònoma que "percentualment més aporta a les arques de l'Estat".

En declaracions després de ser rebut pel rei Joan Carles al Palau de l'Almudaina de Palma, el líder de l'executiu balear ha manifestat que cada dècima de reducció del dèficit de les Balears suposa 26 milions d'euros, mentre que, per a una població igual que la de les illes, com la d'Extremadura, "cada dècima d'esforç només són 14 milions d'euros".

Així, ha lamentat que l'esforç dels ciutadans de les Balears en relació als d'altres autonomies amb la mateixa població sigui "pràcticament el doble", cosa que ha titllat d'injust. "Hem de lluitar per estar en les mateixes condicions que altres comunitats", ha dit Bauzá.

"No volem ser més que ningú, però tampoc menys que ningú perquè són els ciutadans els que estan patint aquestes circumstàncies", ha manifestat Bauzá, que també ha dit que "arriba un moment" en què, per exemple, en la reestructuració de l'administració, "no es pot tocar més del que estem tocant".

Així mateix, Bauzá ha destacat la importància que s'hagi aconseguit l'aprovació d'uns objectius de dèficit asimètrics, en què ha valorat "el punt de partida i els esforços que hem fet cadascuna de les comunitats i els seus ciutadans per ajustar els nostres comptes".

En aquest sentit, ha manifestat que Balears i la comunitat de Madrid són les autonomies que "aportem amb dos fons a l'Estat, el de garantia i el de suficiència" i que, per tant, "som la comunitat que percentualment més aportem a les arques l'Estat. Ho volem seguir fent des del concepte de la solidaritat però no obviant l'esforç i la consideració que s'han de fer d'una manera específica cap a tots els ciutadans de les Balears perquè ens estem esforçant més que altres ciutadans ", ha manifestat el president balear "des del màxim respecte institucional a tothom".

stats