PRECAMPANYA ELECTORAL

Bauzá es ven a la Premsa Forana per millorar la seva imatge

L’agència Virtual Think ofereix entrevistes a les revistes locals

Llegir una entrevista al president del Govern de les Illes Balears en una revista local no és una cosa habitual. Després d’una política de comunicació més aviat centrada en els mitjans de comunicació estatals, preferiblement madrilenys, com ara RTVE, la cadena COPE o el programa El cascabel al gato, de 13tv, el gabinet de José Ramón Bauzá ha considerat que és hora de canviar d’estratègia i, quan falten només tres mesos per a les eleccions autonòmiques, es vol apropar a la premsa forana.

Són diverses les revistes locals que formen part de la Premsa Forana que aquesta setmana han rebut una telefonada, si més no, sorprenent. Una agència de publicitat, Virtual Think Comunicación, ofereix a les publicacions una entrevista amb el president del Govern balear, José Ramón Bauzá. En cas que els responsables de les publicacions declinin la proposta, des de l’agència se’ls demana si estarien interessats a publicar una entrevista prefabricada en format publicitari. És a dir, s’entén que es pagaria per publicar una entrevista amb el president.

Fonts de les publicacions locals mostren estupefacció per l’oferta i s’interpreta la proposta de l’agència de publicitat com un intent del gabinet del president del Govern i del PP a les Illes Balears de millorar la seva imatge a la Part Forana, que és identificada com un dels seus punts febles.

Ajuntaments del PP

Virtual Think Comunicación és una agència de publicitat i comunicació que s’encarrega de gestió publicitària, marxandatge, creació de pàgines web i de vídeos promocionals, creació i gestió de gabinets de premsa, disseny gràfic i editorial i organització d’esdeveniments.

La seva web mostra alguns dels treballs que ha realitzat i crida l’atenció que només hi apareguin feines encomanades per administracions governades pel Partit Popular. Són uns quants els ajuntaments populars que durant aquest mandat han contractat els seus serveis. És el cas de la Sala d’Andratx, de ses Salines, de Palma, de Llubí i de Marratxí i Pollença. També ho han fet el Consell de Mallorca i l’Institut Balear de la Dona, que depèn de la Conselleria de Família i Serveis Socials.

El president del Govern i del PP balear va reconèixer fa 15 dies que una part dels seus votants està “descontenta” per decisions “molt complicades” que “hem hagut de prendre” i va admetre obertament que aquest electorat “no està mobilitzat ni estimulat per anar a votar” a les eleccions del pròxim 24 de maig. El PP va assegurar aleshores que el seu objectiu és “comunicar” a tots els ciutadans “l’esforç” que han fet els populars a les institucions que han governat a causa de la situació que hi varen trobar.

Tot i que al final de la legislatura José Ramón Bauzá s’ha prodigat més per la Part Forana, no es pot dir que sigui un president que hagi trepitjat Mallorca. Els problemes se li acumularen el 2012, en el que s’anomenà la ‘primavera mallorquina’, que es concretà en concentracions als pobles que visitava Bauzá com a mostra de rebuig de la seva política lingüística, educativa i de retallades. A Manacor i a Bunyola la cosa es complicà i acabà amb detinguts i imputats. En el primer cas, la causa es troba en punt mort i algunes de les imputacions fins i tot s’han retirat.

Bauzá ha optat en el seu mandat per rebre els representants municipals al Consolat de Mar, lluny de possibles pitades o crits increpants. Les coses s’han calmat, però la seva política educativa li ha creat rebuig i detractors fins i tot entre ‘els seus’.

Ara toca fer net i apropar-se a la Part Forana, després dels intents de fer-se pagès postís de cap de setmana posant al seu darrere una escala de collir figues amb sobrassades penjades. Ara ‘lo nostro’ també és la Premsa Forana.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF