Balears 14/06/2013

Bauzá no surt del Consell de Govern que aprova un decret llei que afecta les farmàcies

L'Executiu assegura que no ho ha fet perquè no afectava els seus interessos, tot i que és propietari d'una apotecaria

1 min

El president del Govern, José Ramón Bauzá, titular d'una farmàcia, no s'ha absentat avui del Consell de Govern que ha aprovat un decret llei que modifica la Llei d'ordenació farmacèutica. Segons fonts de l'Executiu, només n'ha de sortir quan allò que s'aprova afecta els seus interessos i cap dels dos articles que s'han modificat avui no l'afectarien a ell.

El primer article deroga el límit d'edat màxima per participar en els procediments per a l'autorització d'una nova oficina de farmàcia, que estava establert en 65 anys. I el segon deroga la inclusió com a mèrit per a l'adjudicació d'una oficina de farmàcia l'experiència professional realitzada en l'àmbit de la Comunitat Autònoma. S'ha de recordar que l'oposició va dur el president al tribunal per la via contenciosa administrativa perquè considera que el seu càrrec és incompatible amb la propietat d'una farmàcia a Marratxí.

Segons la portaveu del Govern, Núria Riera, aquests dos articles es deroguen en compliment de sentències. Riera ha estat qui ha confirmat que el president Bauzá no s'ha absentat de la reunió del Consell de Govern que ha aprovat el decret llei, una norma que en realitat és per incorporar hospitals privats sense ànim de lucre, com el de Sant Joan de Déu i el de la Creu Roja, dins la Xarxa Hospitalària Pública.

El president del Govern al·legà que no tenia funcions executives davant el contenciós administratiu que ha de decidir si el seu càrrec és incompatible o no amb la titularitat d'una farmàcia.

stats