Barceló demana tallar "d'arrel" les accions en protesta contra la turistització

El vicepresident subratlla que el debat sobre la massificació "és bo, però sempre dins els límits democràtics"

El vicepresident Biel Barceló ha demanat que les darreres accions de protesta contra la turistització de les Balears “es tallin d'arrel” i ha alertat que “el debat és bo, però sempre dins els límits democràtics”. “Rebutjam i condemnam aquest tipus d'atacs. No són admissibles i, des del nostre punt de vista, erren l'objectiu”, ha insistit. A més, ha afirmat que “obrim les portes del Govern i la Conselleria, per descomptat, per a aquest debat, però en aquest cas, d'anar contra béns o persones, són qüestions que se'ns poden girar en contra”.

Barceló s'ha referit a la darrera acció d' Endavant en protesta contra la massiva arribada de cotxes de lloguer a l'estiu, uns 100.000 segons els càlculs oficials. “Només els cotxes que tenim els ciutadans són més de 750.000 i, per tant, no podem enfocar el problema només en aquest 10%, en la punta d'estiu. Hi ha un problema de mobilitat més ampli al qual el Govern també està posant mesures”, ha dit.

El vicepresident ha reiterat que aquestes accions “tergiversen l'objectiu del debat”, perquè aquest se centra ara en els límits democràtics i no en els problemes en si. “El problema de les Balears no són els cotxes de lloguer, sinó la mobilitat. La problemàtica de les Balears no és que vinguin turistes, sinó que no siguem capaços d'equilibrar el model turístic. La problemàtica és una reforma laboral que permet precaritzar els llocs de feina”, ha afegit. “Encara tenim activitats il·legals, especulatives, gent pirata, i des de l'Administració estam actuant per aturar això”, ha conclòs.

L'oposició carrega contra el Pacte

El PP ha mostrat “la més ferma condemna als atacs violents de les darreres setmanes a tot l'Estat   contra el model turístic”. El portaveu, Llorenç Galmés, ha recordat que el 30% dels llocs de feina de la Comunitat estan relacionats directament amb aquest sector i, per tant, ha reclamat que “els turistes siguin benvinguts i ben tractats”.

El Pi, per la seva banda, ha reclamat al Govern que “es replantegi la seva política turística errònia” i ha responsabilitzat l'Executiu d'aplicar “polítiques de repressió” contra el lloguer turístic i “contribuir a la cerimònia de la confusió”.

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha acusat indirectament Podem de ser el responsable del que alguns mitjans anomenen “turismofòbia”.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF