Barceló: "No ha fet falta posar el meu càrrec a disposició de la presidenta"

El vicepresident ha reiterat que ja s'han assumit les responsabilitats polítiques

El vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha afirmat avui dematí que "no ha fet falta posar el meu càrrec a disposició de la presidenta" perquè ja estava a disposició del seu partit "des del primer dia".  

En declaracions al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio, Barceló ha valorat les decisions preses i la seva actuació davant l'adjudicació de contractes. Ha explicat també que va assabentar-se que s'havia adjudicat el baròmetre a Jaume Garau una vegada fet el tràmit i que va demanar que no es fes més, tot i que després va ser adjudicat el d'Innovació i Turisme.

Biel Barceló ha explicat també que als inicis de la legislatura ja va dir que "havíem de ser el màxim d'escrupolosos en qualsevol de les contractacions que féssim".  

Tanmateix, ha defensat que els fraccionaments dels contractes a Cultura "són assumibles amb arguments jurídics i administratius" i que hi ha un informe que ho demostra. Tot i això, ha assegurat que el que li toca és "ser prudent" i que sí que s'han vist parts que "es poden qüestionar, però que no són greus". 

Biel Barceló creu que han "assumit determinades responsabilitats polítiques" i que, encara que "hagin estat dures, eren necessàries". Tot i això, ha admès que des de MÉS per Mallorca "no som capaços de mirar-ho de manera externa i veure com s'ha de reaccionar". 

Respecte a la posició de Podem, el vicepresident ha valorat "positivament el canvi de les darreres hores" i creu que "s'ha d'agrair i s'ha de reconèixer". Biel Barceló ha fet referència també a les exigències de la formació morada, que ha definit com una posició que adoptaria el PP o C's "però no un suposat soci"

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF