Publicitat
Publicitat

PARLAMENT

Barceló a Bauzá: "Volen canviar les regles del joc perquè veuen que perden"

El president li respon que si vol combatre la pobresa infantil, aprovi la retallada al Parlament per estalviar 11 milions

Tot i que no estava a l'ordre del dia, la proposta concretada ahir pel president José Ramón Bauzá per retallar en 16 el nombre de diputats que té el Parlament ha estat present en diversos debats del ple. Però ha estat en una pregunta del portaveu de MÉS, Biel Barceló, a Bauzá en què s'han posat les cartes damunt la taula. Barceló li ha demanat per la pobresa infantil i la resposta de Bauzá no ha estat altra que vincular la retallada al Parlament amb la possibilitat que els 11 milions que s'estalviarien en quatre anys es puguin destinar a combatre la pobresa infantil. "Ajudi amb 11 milions la pobresa infantil", ha arribat a dir el president, qui també ha deixat caure que la gent encara troba que ha fet curt amb la seva proposta.

El cap de l'Executiu ha acabat acusant el diputat de fer "demagògia" perquè, segons ell, no li preocupa realment la pobresa infantil. Barceló no ha quedat enrere i li ha contestat que si Bauzá planteja ara una reducció de diputats és perquè té por de perdre les properes eleccions. "Vol canviar les regles del joc perquè veu que perden", li ha etzibat. I ha demanat al president que es preocupi de la gent que ho passa malament en lloc de preocupar-se per si perd les eleccions.

El cert és que en els diversos debats que s'han produït en el ple s'han fet diverses referències a la qüestió. La socialista Pilar Costa l'ha qualificada de proposta "interrupta" i ha retret que la justifiqui per estalviar un president que, segons ha dit, cobra de tres llocs diferents perquè té un sou públic del Govern, cobra dietes del Parlament i té ingressos de la seva farmàcia. "Si volen estalviar, comencin per aquí", ha sentenciat. També el socialista Cosme Bonet ha acusat el Govern de viure en una realitat a part. Finalment, la portaveu popular, Mabel Cabrer, s'ha referit a la qüestió, però per defensar la proposta de Bauzá "per reduir la càrrega institucional que han de suportar els nostres ciutadans". I ha retret a l'esquerra que la rebutgi. "Com no, ha estat mal rebuda per l'oposició", ha conclòs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF