Barceló anuncia sancions a Airbnb i Tripadvisor per haver incomplert la llei turística

Les multes per oferta il·legal de lloguer poden arribar als 400.000 euros

Comença la guerra entre el Govern i les empreses comercialitzadores d'habitatges destinats al lloguer turístic. El conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha anunciat aquest dimarts al Parlament que durant la setmana començarien els tràmits per sancionar Airbnb i Tripadvisor per no haver retirat l'oferta il·legal dels seus portals després de l' entrada en vigor de la llei que els regula.

Barceló també ha afirmat que es donaria ordre per escrit perquè la tramitació d'aquests expedients fos prioritària i ha recordat que, segons la llei, les multes per a aquestes empreses podien arribar als 400.000 euros. Altres comercialitzadores com Booking o Rentalia ja han retirat l'oferta il·legal.

A partir d'una pregunta del diputat d'El Pi Josep Melià, el conseller ha explicat que durant els darrers mesos s'havien enviat "notificacions i requeriments" a persones que llogaven habitatges il·legalment i a plataformes que els comercialitzaven per evitar que s'impugnassin les multes com havia passat a altres comunitats.

Segons Barceló, des del mes d'agost, amb l'entrada en vigor de la llei, s'han aixecat 84 actes per habitatges llogats de manera il·legal i sis per empreses comercialitzadores, cinc de les quals ja han retirat l'oferta, que no té llicència i no compleix la norma.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF