Publicitat
Publicitat

El Banc de Sang fa una crida als donants durant les festes

La Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears ha fet una crida a la població perquè vagi a donar durant aquests dies i les primeres setmanes de l'any qui ve

Les Illes Balears necessiten assegurar les reserves de sang durant les festes de Nadal, de manera que la Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears ha fet una crida a la població, aquest dimarts, perquè vagi a donar durant aquests dies i les primeres setmanes de l'any qui ve.

La fundació assenyala que la baixada de donacions i la caducitat dels components sanguinis obliga a programar campanyes addicionals i sol·licitar més ajuda a la població. Amb el missatge "Fes una donació responsable, dóna sang abans de Nadal", el Banc de Sang convida a la gent a la solidaritat. 

Glòbuls vermells o eritròcits, plaquetes i plasma: els components que s'extreuen de la sang

Aquests components s'utilitzen en el tractament de, per exemple, la leucèmia, les hemorràgies, els trasplantaments i les intervencions quirúrgiques, així com en l'elaboració de medicaments.

Els glòbuls vermells caduquen als 42 dies i les plaquetes als 7 dies. Les plaquetes són difícils d'obtenir i es necessiten les bosses de 5 donants per aconseguir una unitat de plaquetes i poder fer una transfusió als malalts que ho necessiten.

Cada dia són necessàries més de 200 donacions de sang a Balears. Actualment, només el 2,2 % de la població balear és donant, malgrat el fet que qualsevol persona sana d'entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF