CAS PALMA ARENA

Ballester, condemnat però sense complir pena

L’exdirector general d’Esports Pepote Ballester ha acceptat la condemna de l’Audiència de Palma per haver comès delictes continuats de prevaricació i frau durant algunes de les obres prèvies al Palma Arena en les quals també es va fraccionar un contracte eludint la llei. No obstant això, queda alliberat de complir pena: el tribunal ha constatat que, durant una altra peça de la macrocausa, ja se’l va condemnar per fets relacionats.

Tres empresaris, que igualment han assistit a la vista prèvia d’aquest divendres per la seva implicació en les mateixes irregularitats, han estat condemnats. Dos d’ells hauran d’abonar multes de 1.080 euros a canvi de no complir els 6 mesos de presó que el tribunal i ells han acordat.

Maniobra “deliberada”

Cal tenir en compte que Ballester s’ha beneficiat de l’atenuant molt qualificat de dilacions indegudes, mentre que als empresaris se’ls ha aplicat l’atenuant de reparació del dany, perquè ja abonaren 6.000 euros cadascun. La sentència pactada, per tant, castiga el fraccionament de contractes i l’adjudicació sense concurs de l’enderrocament sense concurs d’unes edificacions, la creació d’uns accessos viaris i el seu confinament amb barreres.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, Ballester hauria prescindit “deliberadament i conscient” d’obrir els corresponents procediments administratius, decidint fraccionar un contracte de 60.000 euros en dues meitats -un per 28.681 euros i un altre per 29.736- i encarregant verbalment les obres a dos constructors. Per donar aparença de legalitat a tot, també ordenà la simulació de pressupostos i expedients administratius de contractació, assegurava el Ministeri Públic.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF