Balears, entre les tres comunitats que més repetidors tenen

Les xifres altes es mantenen i les Illes no aconsegueixen millorar resultats

Balears no aconsegueix millorar xifres en repetidors. El darrer informe PISA, publicat aquest dimarts, remarca que la xifra d'alumnes de 15 anys de les Illes que han repetit curs és d'un 40%. És un percentatge sis punts superior a la mitjana estatal i 24 punts superior al dels països que formen l'OCDE, que elabora aquests estudis.

PISA també ha observat que a les competències de lectura, ciències i matemàtiques existeix una escletxa a la puntuació entre alumnat repetidor i no repetidor.

A més, la diferència entre anar a un centre públic o privat i un de concertat és notable. PISA diu que és "significativa", ja que els centres privats o concertats tenen millors puntuacions en les competències de lectura i matemàtiques. 

M'agradaria més que PISA ho fes la Unesco que l'OCDE

Pel que fa als resultats en ciència, Balears és la sisena comunitat per la coa, amb una puntuació de 485. La mitjana estatal és de 493. En lectura, la comunitat obté les mateixes puntuacions, tot i que l'Estat augmenta tres punts. Pitjors dades a matemàtiques, ja que baixen les dues mitjanes: a Balears és de 476 i a l'Estat de 486. En qualsevol cas, les notes de Balears fan situar la comunitat entre les darreres de l'Estat.

EDICIÓ PAPER 18/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF